Ξεκίνησε το ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων (pics)

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησαν το Σάββατο (21/9) την αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από τη λεωφόρο Μεσογείων.

Μια εκστρατεία υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, με τη συμμετοχή και του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Πατούλης: «Μηδενική ανοχή»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής διεμήνυσε με σαφήνεια σε όσους παρανομούν ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

«Η αφαίρεση των παράνομων πινακίδων ξεκίνησε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να καθαρίσουμε όλη την Αττική. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε βασικούς συμμάχους και συνεργάτες τους Δημάρχους. Πρώτος και δεύτερος βαθμός θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε προς όφελος των πολιτών για όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία τους, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Δίνουμε ηχηρό μήνυμα πως η Περιφέρεια Αττικής θα αλλάξει πρόσωπο. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον και απειλούν τις ζωές των πολιτών».

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση αφαίρεσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με τους δήμους των περιοχών που υπάρχουν κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Στην επόμενη φάση έχει ήδη συμφωνηθεί οι παραβάτες να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Επιπλέον οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες δυσχεραίνουν σημαντικά και το έργο του κέντρου διαχείρισης της κυκλοφορίας καθώς αποκρύπτουν το οδόστρωμα με συνέπεια οι κάμερες ασφαλείας να μην μπορούν να κάνουν σωστή λήψη.