Άλωσε τον Πειραιά ο ΑΣ Παπάγου!


Μεγάλη νίκη και ξεκίνημα με το δεξί και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής για τον ΑΣ Παπάγου, με την ανδρική ομάδα μπάσκετ του Δήμου Παπάγου-Χολαργού να περνά νικηφόρα την Κυριακή (6/10) από το «Παναγιώτης Σαλπέας» της Ακτής Μιαούλη, επικρατώντας του Εθνικού Πειραιώς με 67-73 έπειτα από ένα παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη και ανατροπές.

Το ματς δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Παπάγου, μιας και η απουσία του ηγέτη και αρχηγού Αλέξη Κυρίτση φαινόταν ότι είχε επηρεάσει την ομάδα επιθετικά και ψυχολογικά.

Ο Εθνικός, στον πάγκο του οποίου έκανε πρεμιέρα ένας παλιός γνώριμος των «Στρατηγών», ο κόουτς Σορώτος, μπήκε πιο δυνατά και με όπλο την εμπειρία και την ποιότητα της αρχικής του πεντάδας έφτασε να προηγείται με διαφορά 17 πόντων (25-8 στο 11ο λεπτό). Το μομέντουμ της αναμέτρησης φαινόταν να είναι με το μέρος των γηπεδούχων που έπαιζαν σε ένα γνώριμο περιβάλλον, απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Διαμαντόπουλου που είχε εμφανώς επιθετικό πρόβλημα.

Ωστόσο τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν σιγά σιγά και περνώντας τα αγωνιστικά λεπτά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πλησιάζουν. Με όπλα την άμυνα (ζώνη) που φάνηκε να μπερδεύει και να κουράζει τον Εθνικό, την ψυχραιμία, την πίστη στη νίκη αλλά και το «ξύπνημα» ορισμένων παικτών επιθετικά, ο ΑΣ Παπάγου άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και να μπαίνει για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης. Η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον Εθνικό μπροστά στο σκορ με 50-43 χάρη σε ένα απίθανο τρίποντο του Σάκη Γεωργοπαπαδάκου με τη λήξη του χρόνου.

Παρ’ όλα αυτά ο Παπάγος δεν το έβαλε κάτω και με κατάθεση ψυχής στο τέταρτο δεκάλεπτο (επί μέρους σκορ 30-17) έφτασε στη μεγάλη ανατροπή, πανηγυρίζοντας στο τέλος μια πολύ μεγάλη νίκη.

Επόμενος αντίπαλος για τους «μπλε» ο Μανδραϊκός, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 (17:00), στο «Σαλούν».

ΕΘΝΙΚΟΣ (Σορώτος): Γεωργοπαπαδάκος Σ. 12 (3), Μανιάτης 3 (1), Αγγελόπουλος 12 (1), Γεωργοπαπαδάκος Ν. 16 (3), Πέττας 13, Γκιζόγιαννης 7, Στέφος 4

ΠΑΠΑΓΟΥ (Διαμαντόπουλος): Παπαζήσης, Κώτσης, Τρίχας 2, Χρυσός 21 (2), Καρακατσάνης, Ρεγκούζας 2, Ψαθάς 15, Αγγελόπουλος 7, Σωφρονάς 9 (1), Τσιτσιγιάννης 5, Μπασδέκης 12 (1)