#χωρίςτονΝικήτα Σιώτου-Χαμηλοθώρη


Μία ακόμη επιβεβαίωση του «Μένουμε Χολαργό», με τη δημοτική παράταξη «#μετονΝικήτα» να ανακοινώνει αργά το βράδυ της Κυριακής (20/10) την οριστική αποχώρηση των Δημοτικών της Συμβούλων, Μαρίας Σιώτου και Νατάσσας Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου.

Από τις 25 Σεπτεμβρίου το πρώτο Μέσο της πόλης σας είχε ενημερώσει για το επερχόμενο πολιτικό διαζύγιο Κανάκη-«8 Προτάσεων», κάτι που τελικά φαίνεται πως λαμβάνει και επίσημα μορφή ένα περίπου μήνα αργότερα.

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη «#μετονΝικήτα» γνωστοποιεί την οριστική πια αποχώρηση-ανεξαρτητοποίηση των Δημοτικών της Συμβούλων Μαρίας Σιώτου και Νατάσσας Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου, οι οποίες, ως μέλη της δημοτικής κίνησης «8 Προτάσεις» του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου, συνεργάστηκαν προεκλογικά με τον τέως Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου, καταφέρνοντας να εκλεγούν και να αποτελέσουν τα δύο από τα τέσσερα μέλη του συνδυασμού του κ. Κανάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συνέχεια ωστόσο δεν έμελλε να είναι η ίδια, με το σχίσμα ανάμεσα σε Νικήτα Κανάκη και «8 Προτάσεις» να είναι πλέον οριστικό, από τη στιγμή που Σιώτου-Χαμηλοθώρη επέλεξαν σύμφωνα με τον επικεφαλής τους από τις πρώτες τους εμφανίσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράζουν αποκλειστικά τις δικές τους θέσεις, έξω από τη γραμμή του συνδυασμού με τον οποίο εκλέχτηκαν.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη «#μετονΝικήτα» επιτίθεται και κατά του ίδιου του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου, χρεώνοντας στον «εκπρόσωπο των 8 Προτάσεων» συγκεκριμένες απαξιωτικές και προσβλητικές αναφορές προς το πρόσωπο του Νικήτα Κανάκη, κάτι που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εν λόγω Δελτίο Τύπου, «δεν μας εκπλήσσει και δεν μας στεναχωρεί, γιατί η ιστορία, η διαδρομή και η συμπεριφορά του καθενός μας είναι γνωστή».

Αναλυτικά:

Δημοτική Παράταξη #μετονΝικήτα

Χολαργός 20/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Αποχώρηση δημοτικών συμβούλων από την παράταξη «Με τον Νικήτα»

Με μία κοινή τους ανάρτηση με αφορμή ένα θέμα που συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, οι εκλεγείσες με την δημοτική μας παράταξη κ.κ. Μ. Σιώτου και Α. Χαμηλοθώρη, δηλώνουν πλέον ως δημοτικές σύμβουλοι της παράταξης των «8 προτάσεων».

Γι΄ αυτή τους την ενέργεια, δεν ενημέρωσαν τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «με τον Νικήτα» Νικήτα Κανάκη με την οποία εκλέχτηκαν αλλά ούτε και κανέναν άλλον, ενώ δεν θεώρησαν καν σκόπιμο να αιτιολογήσουν την απόφαση τους. Την ίδια στιγμή, που με προηγούμενες ανακοινώσεις και αναρτήσεις τους διαβεβαίωναν για το αντίθετο.

Η κίνηση αυτή, που έρχεται σαν συνέχεια της όλης παρουσίας και δραστηριότητας τους αλλά και των απαξιωτικών και προσβλητικών αναφορών του εκπροσώπου των «8 προτάσεων» για τον επικεφαλής της παράταξης μας, δεν μας εκπλήσσει και δεν μας στεναχωρεί. Γιατί η ιστορία, η διαδρομή και η συμπεριφορά του καθενός μας είναι γνωστή.

Είναι βέβαια αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να κάνει τις επιλογές του, να αυτοσυστήνεται και να χρησιμοποιεί για τις επιλογές του όποιο προσχηματικό λόγο θέλει. Είναι και υποχρέωση όμως των πολλών που συνεχίζουμε την κοινή μας προσπάθεια, να ενισχύσουμε την ενότητά μας και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, απομονώνοντας για πάντα φαινόμενα πολιτικού αμοραλισμού.

Σε τελική ανάλυση, όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες που μας παρακολουθούν.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις αναζητήσεις τους, στις δυο συναδέλφους που επέλεξαν να μην είναι μαζί μας.

Δημοτική Παράταξη “με τον Νικήτα”