ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: «8 ευρώ και όχι 100 ευρώ το κόστος ανά δέντρο»


Τη δική του απάντηση για το θέμα με τα νεράντζια που κάνει από την Κυριακή (13/10) το γύρο της Ελλάδας δίνει μέσω ανακοίνωσης ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού | Φυσιολογικά για τη διοίκηση Αποστολόπουλου τα 8 ευρώ ακόμη και για δέντρα χωρίς καρπούς, με την καθαριότητα να περνά και με τη βούλα σε ιδιώτες

Αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Σε ανυπόγραφο δημοσίευμα του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας Έθνος και της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας ethnos.gr με τίτλο «Δήμος πλήρωσε σε ιδιωτική εταιρεία 40.000€ για να μαζέψει… νεράντζια από τα δέντρα!» υπάρχει η ψευδής και συκοφαντική αναφορά ότι: «Εκατό ευρώ το δέντρο! Τόσα εισπράττει ιδιωτική εταιρεία για να μαζεύει τα νεράντζια από τους δρόμους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού».

Ο συντάκτης του ανυπόγραφου δημοσιεύματος, το οποίο αναπαράγεται ήδη και από τον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο, στην προσπάθεια του να δημιουργήσει εντυπώσεις, σκοπίμως παραπλανά το αναγνωστικό κοινό, χωρίς μάλιστα να μπει στον κόπο να διασταυρώσει την όποια «πληροφορία» του, απευθυνόμενος στις Υπηρεσίες του Δήμου μας.

Σε απάντηση των ανωτέρω, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ενημερώνει ότι σύμφωνα με τη σχετική μελέτη και σύμβαση, η τιμή μονάδας για την αποκομιδή, συλλογή και μεταφορά νεραντζιών σε μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων ανέρχεται σε ποσό ευρώ 8,00 € ανά δέντρο και όχι 100,00 €, όπως ψευδώς αναγράφεται στο ανωτέρω δημοσίευμα.

(σχετ. η υπ’ αριθμ. 2018299/2018 μελέτη με τίτλο «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΒΙΟΜΑΖΑΣ 2019»).

Σχετικά με το ειρωνικό σχόλιο του εν λόγω δημοσιεύματος, ότι «πρέπει να βρεθεί εργολάβος, καθώς διατίθενται μόνο 16 εργαζόμενοι για κηπουρικές εργασίες και δεν προλαβαίνουν να κόψουν τα νεράντζια από 4.450 δέντρα» σημειώνεται ότι στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, υπάρχουν 400 στρέμματα πευκόφυτων εκτάσεων που μεταφράζονται σε αρκετές χιλιάδες πεύκα, 925 μουριές, 4510 ελιές, 1500 ευκάλυπτοι, 312 πικροδάφνες, 1593 βραχυχίτωνες, αρκετές εκατοντάδες λεύκες και ακακίες καθώς και 8.804 νεραντζιές, και ως εκ τούτου καθίσταται απολύτως δικαιολογημένη η ανάγκη ανάθεσης σε ιδιώτες μέρους των σχετικών υπηρεσιών.

Η αναφορά του εν λόγω δημοσιεύματος, ότι: «Να υποθέσουμε πάντως ότι στα 5,2 εκατ. ευρώ που ζητά ο συγκεκριμένος δήμος θα υπάρχει καλύτερος τρόπος από εκείνον του εργολάβου απομάκρυνσης», είναι ακατανόητη από εμάς και ως εκ τούτου ανεπίδεκτη σχολιασμού.

Για όλα τα παραπάνω, και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, καλούμε την εφημερίδα «Έθνος» και την ηλεκτρονική ιστοσελίδα «ethnos.gr», όπως προβούν άμεσα στην αποκατάσταση της αλήθειας, με την αφαίρεση και ανάκληση του ως άνω δημοσιεύματος από την ιστοσελίδα, καθώς και την ανάρτηση της παρούσας ανακοίνωσης, τόσο στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας όσο και στην ιστοσελίδα και σε αντίστοιχη θέση προβολής.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Παπάγου-Χολαργού