Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του 6ου Νηπιαγωγείου

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται το απόγευμα (18:00) της Τετάρτης (9/10) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο θέμα διάθεσης αιθουσών σε συστεγαζόμενα σχολεία, εντός του σχολικού συγκροτήματος επί της Λ. Περικλέους 51-53.

Πρόκειται για το θέμα του 1ου Δημοτικού και 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού που είχε απασχολήσει το Σώμα και στη συνεδρίαση της 19ης Σεπτεμβρίου, με το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, να εισηγείται μια λύση, για την οποία και ο ίδιος εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του, ενώ οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα, δηλώνοντας αιφνιδιασμένοι με την εξέλιξη.

Συγκεκριμένα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έκτακτης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

ΠΡΟΣ

1. κ. Δήμαρχο

2. κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

3. κ. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου

4. κ. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού

5. κ. Αθ. Ανδρώνη, Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας

6. κ. Αικ. Παπαγιάννη, Π.Ε. Β΄ Αθήνας

7. κ. Αν. Τζήκα, Διευθύντρια 1ου Δημ. Σχ. Χολαργού

8. κ. Ν. Τσέλλου, Προϊσταμένη 6ου Νηπ.
Χολαργού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1. Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού

2. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχ. Χολαργού

3. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού

Καλείστε να παρευρεθείτε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9.10.2019 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τού Δήμου Παπάγου-Χολαργού (Περικλέους 55), προκειμένου να συζητηθεί και να αποφασιστεί το παρακάτω θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

1. Διάθεση αιθουσών σε συστεγαζόμενα σχολεία, εντός του σχολικού συγκροτήματος επί της Λ. Περικλέους 51-53.

Η συζήτηση του θέματος ορίζεται ως έκτακτη και κατεπείγουσα σύμφωνα με τις διατάξεις τού άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, επειδή το θέμα της συστέγασης του 1ου Δημοτικού Χολαργού και του 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα δεν έχει ρυθμιστεί, παρά την απόφαση 178/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Β’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας επανήλθε στο ζήτημα και με έγγραφό της την 7/10/2019 ορίζει εκ νέου την αίθουσα στέγασης του Α4 τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (έγγραφο επισυνάπτεται) από τον δεύτερο όροφο στην αίθουσα που προκύπτει από την ενοποίηση των γραφείων της Διευθύντριας και Υποδιευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, με την ταυτόχρονη μεταφορά των γραφείων της Διευθύντριας και Υποδιευθύντριας στην κενούμενη αίθουσα του δευτέρου ορόφου.

Επίσης, με έγγραφό τους (επισυνάπτεται) την 8/10/2019, η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού ζητούν την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, ώστε να ληφθεί μια νέα απόφαση για τη συστέγαση των δύο μονάδων, προτείνοντας μια εναλλακτική -σε αυτή της Β’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας- πρόταση, και με γνώμονα την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Επειδή η κατάσταση έχει κλιμακωθεί -παρά την έγκαιρη παρέμβαση του Δήμου Παπάγου- Χολαργού ήδη από τον Ιούνιο του 2019 και επειδή οφείλουμε να δώσουμε οριστική λύση προκειμένου τόσο το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, όσο και το 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού να λειτουργήσουν ομαλά στο σχολικό συγκρότημα της Περικλέους 51-53, κρίνεται απαραίτητη η σύγκληση του Συμβουλίου.

Ώρα προσέλευσης: 17:45

Συνεδρίαση: Έκτακτη

Χολαργός, 8.10.2019

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Κουκής