Καταδίκασε την τουρκική εισβολή στη Συρία το Δημοτικό Συμβούλιο


Με το ψήφισμα της ΚΕΔΕ και όχι της Λαϊκής Συσπείρωσης τάχθηκε κατά πλειοψηφία την Τετάρτη (16/10) το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού, καταδικάζοντας και επίσημα την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία.

Την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία καταδίκασε κατά πλειοψηφία στη 15η -τακτική- συνεδρίαση της Τετάρτης (16/10) το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού.

Το ανώτατο δημοτικό όργανο υιοθέτησε τελικά το ψήφισμα που εξέδωσε την Τρίτη (15/10) η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και όχι εκείνο που εισηγήθηκε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, κάτι που ήταν και επιθυμία του ίδιου του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου.

Στο ψήφισμα, εκτός από την απερίφραστη καταδίκη της τουρκικής εισβολής και της σφαγής του άμαχου πληθυσμού, καλείται η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Οργανισμών, ώστε να υπάρξει άμεσα διακοπή εχθροπραξιών και να προστατευθούν οι ζωές χιλιάδων αμάχων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία και τη σφαγή του άμαχου πληθυσμού. Ζητούμε από την κυβέρνηση της χώρας να αναλάβει πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Οργανισμών, ώστε να υπάρξει άμεσα κατάπαυση του πυρός, διακοπή των εχθροπραξιών και αποχώρηση των εισβολέων από τις κουρδικές περιοχές, προκειμένου να προστατευθεί η ζωή χιλιάδων αθώων αμάχων».