Παρέμβαση Κουγιουμτζόπουλου στο «Βήμα του Δημότη»


Πέντε καίρια ερωτήματα στο Facebook Group των Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γιώργου Ανυφαντή από τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «8 Προτάσεις» και πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Παπάγου-Χολαργού, Χάρη Κουγιουμτζόπουλο, με αφορμή το αλαλούμ που δημιουργήθηκε την Πέμπτη (24/10) με το κλειστό λόγω απεργίας Δημοτολόγιο, την ώρα που οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούσαν κανονικά.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Αγαπητοί κύριοι Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γιώργο Ανυφαντή,

Διάβασα μια ανακοίνωση του δήμου ότι λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα παραμείνει κλειστό το Δημοτολόγιο του Δήμου σημειώνεται όμως ότι οι κάτοχοι της Κάρτας Δημότη μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για να λάβουν πιστοποιητικά και διάφορα άλλα έγγραφα, από την ιστοσελίδα του Δήμου: www.dpapxol.gov.gr.

Εκτός βέβαια του ότι η εφαρμογή της κάρτας του δημότη δεν λειτουργεί παρ΄όλ αυτά μου δημιουργήθηκαν ορισμένα ερωτηματικά.

1) Μπορούσε πραγματικά να πάρει ένας δημότης πιστοποιητικό κατά τις ώρες της απεργίας ή απλά να κάνει αίτηση;

2) Εχει ο δήμος μας αυτόματο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης πιστοποιητικών και παρ’ όλο του ότι εγώ έχω πληρώσει κανονικά τους φόρους μου δεν μου χορηγεί διότι δεν έχω κάρτα δημότη; Βάση ποιου νόμου έγινε αυτός ο διαχωρισμός των δημοτών;

(Σημείωση: Αρνούμαι να δώσω τα στοιχεία μου για την κάρτα του δημότη καθώς η εταιρεία που τα διαχειρίζεται δεν διαθέτει ISO 27001:2013 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου είναι πιθανών να χρησιμοποιηθούν από τρίτον. Να θυμίσω ότι με τις αγορές μέσω κάρτας δημότη συνδέεται η πιστωτική κάρτα με την αστυνομική ταυτότητα, το κινητό και το mail.

3) Με ποιον τρόπο ο δήμος εκδίδει γνήσια ηλεκτρονικά πιστοποιητικά εξ’ αποστάσεως, αφού ο νόμος το απαγορεύει και δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη στο ελληνικό δημόσιο, σύστημα ηλεκτρονικής υπογραφής του πολίτη;

4) Αν δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω ποιά είναι η διαφορά από το να στείλω ένα mail που ως αίτηση θα καταχωρηθεί κανονικά με πρωτόκολλο;

5) Και τέλος αν είναι υποχρεωτικό να πας με φυσική παρουσία όπως προβλέπει ο νόμος στο δημαρχείο για να παραλάβεις το πιστοποιητικό, ποιος είναι ο λόγος να γίνονται όλα τα παραπάνω».