Πέρασε του Αποστολόπουλου για το 1ο Δημοτικό


Με 18 μέλη της παράταξης Αποστολόπουλου να υπερψηφίζουν την πρόταση του Δημάρχου, το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού ενέκρινε οριακά κατά πλειοψηφία το βράδυ της Τετάρτης (9/10) την τροποποιημένη συνύπαρξη του 1ου Δημοτικού και του 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού στο σχολικό συγκρότημα της λεωφόρου Περικλέους.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την έκτακτη συνεδρίαση, διάρκειας τεσσάρων ωρών, με μοναδικό θέμα τη διάθεση αιθουσών σε συστεγαζόμενα σχολεία εντός του σχολικού συγκροτήματος επί της Λ. Περικλέους 51-53, οι προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν οι εξής:

  • 1η Πρόταση (Δημοτικής Αρχής Αποστολόπουλου):

Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 178/19-9-2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού για το σχολικό έτος 2019-2020.

Παράλληλα, να διατεθούν στο 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού οι κάτωθι αίθουσες:

Η αίθουσα που βρίσκεται στο ισόγειο του σχολικού συγκροτήματος επί της λεωφόρου Περικλέους 51-53, πλησίον του κυλικείου.

Η αίθουσα που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου με ξεχωριστή είσοδο για την προσέλευση των νηπίων επί της οδού Βεντούρη.

Οι υπόλοιπες αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος επί της λεωφόρου Περικλέους 51-53 να διατεθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού. Ο αύλειος χώρος του σχολείου θα έχει κοινή χρήση.

  • 2η Πρόταση (Διευθύντριας 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού & Συλλόγου Εκπαιδευτικών):

Να διατεθεί η αίθουσα σίτισης για τη στέγαση του 6ου Νηπιαγωγείου.

  • 3η Πρόταση (Δημοτικής Παράταξης Τούτουζα):

Να συγκληθεί νέο Δημοτικό Συμβούλιο το πρωί της Πέμπτης (10/10), παρόντος του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Θανάση Ανδρώνη και παρουσία όλων των φορέων για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Υπέρ της πρότασης Αποστολόπουλου ψήφισαν οι Δημήτρης Οικονόμου, Νίκος Κουκής, Χρύσα Παρίση, Μιχάλης Υφαντής, Ειρήνη Βεντουζά-Παπανικολάου, Θανάσης Αυγουρόπουλος, Θανάσης Κούτρας, Μιχάλης Χατζής, Μιχάλης Τράκας, Βασίλης Σιαμάνης, Θανάσης Βαλυράκης, Χρήστος Πετράκης, Βίκυ Νικάκη, Μαρία Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου, Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, Μιμή Ρουφογάλη, Γιώργος Πολύδωρας και Κατερίνα Γκούμα. Λευκό ψήφισαν οι Λουκάς Ρίζος, Αντώνης Ρεκλείτης και Γιώργος Ρεμούνδος.

Υπέρ της πρότασης της Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού & του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ψήφισαν οι Νίκος Καραγιάννης, Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου.

Υπέρ της πρότασης Τούτουζα ψήφισαν οι Δημήτρης Τούτουζας, Γιώργος Ανυφαντής, Γιώργος Αυγερινός και Βάνα Ρετσινιά-Γιαννακοπούλου.

Ως εκ τούτου, με 18 ψήφους υπέρ, όλες από την παράταξη Αποστολόπουλου, πέρασε κατά πλειοψηφία η πρόταση του Δημάρχου, η οποία μάλιστα θα έχει άμεση ισχύ, αφού από το πρωί της Πέμπτης (10/10) συνεργεία του Δήμου αναμένεται να προχωρήσουν στις απαραίτητες τροποποιήσεις στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος της λεωφόρου Περικλέους.