Ψηφίσματα για ΚΕΘΕΑ και Συρία από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Στην κατάθεση ψηφισμάτων για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και την εισβολή των Τούρκων στη Συρία προχωρά αυτή την ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου-Χολαργού | Η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ θα συμμετέχει και στην πικετοφορία διαμαρτυρίας της Παρασκευής (18/10) στο Χαλάνδρι, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το συριακό λαό – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς»

Οι σχετικές ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

Ψήφισμα με αίτημα την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) είναι για 37 χρόνια ο βασικός φορέας για την απεξάρτηση από χρήση ναρκωτικών και άλλες εξαρτήσεις (τζόγος, αλκοόλ, διαδίκτυο).

Η προσφορά του με δωρεάν υπηρεσίες είναι αναγνωρισμένη από το σύνολο της κοινότητας της χώρας αλλά και διεθνώς. Το ΚΕΘΕΑ έχει συμβάλει όχι μόνο στην απεξάρτηση εκατοντάδων νέων, αλλά και στην κοινωνική επανένταξη, στην πρόληψη και γενικά στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Όλα αυτά τα χρόνια το ΚΕΘΕΑ έχει μια εύρυθμη και απόλυτα δημοκρατική λειτουργία χάρη στον αυτοδιοικούμενο χαρακτήρα του.

Η διοίκησή του εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, θεραπευόμενων και γονέων και τα μέλη του ΔΣ είναι εθελοντές (άμισθοι).

Η κυβέρνηση έρχεται ξαφνικά και καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ με Προεδρικό Διάταγμα. Στο εξής το ΔΣ του φορέα θα διορίζεται από τον υπουργό Υγείας και τα μέλη του θα είναι έμμισθα.

Η κίνηση αυτή αποκόπτει τη διοίκηση του φορέα από τους ανθρώπους που ουσιαστικά ενδιαφέρονται για τη λειτουργία του (θεραπευόμενοι, γονείς, εργαζόμενοι) και προφανώς είναι μια κίνηση που έχει στόχο το ίδιο το ΚΕΘΕΑ, τη φιλοσοφία του, τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του, το δωρεάν των υπηρεσιών του.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, σε μία περίοδο που τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία δέχονται ανελέητη επίθεση, που οι διαφημιστές της ναρκωκουλτούρας γίνονται “πρωταγωνιστές” στα ΜΜΕ, που όλο και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στη χρήση ουσιών, αλλά και τις άλλες επικίνδυνες εξαρτήσεις, δεν μπορεί να μη βρεθεί μπροστά στην προσπάθεια να συνεχίσει το ΚΕΘΕΑ να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Καλούμε τους φορείς της πόλης να συντονίσουμε τη δράση μας, για να μην περάσει η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, να μην προχωρήσει η αλλαγή του χαρακτήρα του και η διάλυσή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ να αποσύρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το ΚΕΘΕΑ και να συνεχίσει η διοίκησή του να εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, θεραπευόμενων και γονέων και τα μέλη του ΔΣ να είναι εθελοντές (άμισθοι). Να μην αλλοιωθεί το θεραπευτικό του μοντέλο, με αρνητικό αντίκτυπο στο έργο της απεξάρτησης και της επανένταξης στην κοινωνία. Να ενισχυθεί η δράση του, να έχει επαρκή χρηματοδότηση και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Οι βουλευτές να μην κυρώσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

O επικεφαλής Ρεκλείτης Αντώνης,
ο δημοτικός σύμβουλος Ρεμούνδος Γεώργιος,
η τοπική σύμβουλος Χανιά Πηνελόπη.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου Χολαργού καταδικάζει και καταγγέλλει την εγκληματική επιχείρηση “πηγή της ειρήνης”, όπως ονομάζει η Τουρκία την εισβολή στη Συρία, με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες πρόσφυγες και καλούμε και το Δ.Σ. Δήμου Παπάγου Χολαργού να κάνει το ίδιο.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη νέα, τρίτη κατά σειρά, εισβολή της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας. Η εισβολή έρχεται να προστεθεί στα βάσανα του Συριακού λαού που στενάζει οχτώ χρόνια τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με τη συμμετοχή δεκάδων κρατών για την κυριαρχία στη μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή της Μέσης Ανατολής-Ανατολικής Μεσογείου.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και καλούμε το λαό μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τους λαούς στην ήδη εύφλεκτη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η νέα αυτή επίθεση στη Συρία έρχεται να προστεθεί στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης, δημιουργώντας νέο κύμα προσφύγων και κατατρεγμένων από το πολεμικό μέτωπο. Οι ΗΠΑ «άναψαν» το πράσινο φως για την επίθεση ενάντια στο συριακό λαό και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής.

Στον περιλάλητο, άλλωστε, «Στρατηγικό Διάλογο» ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, αποτυπώνεται ανάγλυφα η κοινή σύμπραξη Ελλάδας – ΗΠΑ σε πολεμικές επιχειρήσεις, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της αστάθειας, της τρομοκρατίας, φωτογραφίζοντας ιδιαίτερα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει στην κυριολεξία έκθετη τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και όλους τους άλλους που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα, για την ανανέωση της Συμφωνίας για τις Βάσεις.

Καταρρίπτονται στην πράξη ο επικίνδυνος εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, καθώς και τα επιχειρήματα περί «προστασίας» που θα παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα.

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στο σάπιο
εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους, την
προσφυγιά.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

O επικεφαλής Ρεκλείτης Αντώνης,
ο δημοτικός σύμβουλος Ρεμούνδος Γεώργιος,
η τοπική σύμβουλος Χανιά Πηνελόπη.

«Κάτω τα χέρια από το συριακό λαό – Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Με αυτό το σύνθημα οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αττική καλούν σε μαζική καταδίκη της νέας, 3ης κατά σειρά εισβολής της ΝΑΤΟικής Τουρκίας και στρατηγικού εταίρου της ΕΕ στο έδαφος της Συρίας και διοργανώνουν διαδηλώσεις – πικετοφορίες σε όλη την Αττική, την Παρασκευή 18 Οκτώβρη.

Εκφράζουν αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει τις τραγικές συνέπειες του 8χρονου πολέμου στο πλαίσιο σκληρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που μπορούν να προκαλέσουν ανάφλεξη σε όλη την περιοχή.

Οι κομματικές οργανώσεις Παπάγου-Χολαργού, Χαλανδρίου, Βριλλησίων και Αγ. Παρασκευής διαδηλώνουν με πικετοφορία την Παρασκευή 18 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.