«Ράπισμα» Ξύδη σε Αποστολόπουλο για τις νεραντζιές

Για πρώτη φορά δημοσίως ο πρώην και επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Βασίλης Ξύδης, λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από τον… εκλεκτό του διάδοχο, Ηλία Αποστολόπουλο, με αφορμή την αρνητική έκταση που έλαβε στο πανελλήνιο το θέμα της διάθεσης 40.000 ευρώ σε ιδιώτη για το μάζεμα των νεραντζιών από τα πεζοδρόμια του Δήμου.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Ξύδης ανέφερε την Τετάρτη (16/10) σε σχετική ανάρτηση της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού και στενής συνεργάτριας του Δημάρχου Αποστολόπουλου, Κατερίνας Γκούμα, τα εξής:

«Στο πεζοδρόμιό μου φύτεψα τη δεκαετία του ´60 μία λεμονιά, μία πορτοκαλιά και δύο νερατζιές. Πριν λίγα χρόνια μπόλιασα τις δύο νερατζιές και τις έκανα λεμονιά/ πορτοκαλιά και πορτοκαλιά/μανταρινιά. Μετά από 1,5 χρόνο άρχισα να τρώω τα φρούτα τους (λίγα από αυτά τρώνε και οι περαστικοί αλλά χαλάλι τους). Τα συγκεκριμένα τέσσερα δένδρα υπάρχουν πάνω από μισό αιώνα και δεν έχουν πάθει τίποτα. Το μάζεμα των νερατζιών από συνεργεία επί πληρωμή δεν είναι λύση γιατί θα πρέπει ο Δήμος να δαπανά 40.000 και πλέον ευρώ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (είναι πολλά τα λεφτά, Κατερίνα), ενώ με το μπόλιασμα ξεμπερδεύεις μια και καλή. Άσε που μπορεί να γίνει ενημέρωση των κατοίκων και το μπόλιασμα να γίνει με μέριμνα των ιδιοκτητών των οικιών, από τους κηπουρούς τους. Σκέψου όλα αυτά και τα ξαναλέμε, αν θέλεις».