Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου


Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου σε Χολαργό και Παπάγου, από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου 2019:

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

11:00

Εορτή μνήμης Σοφίας Βέμπο, στην πλατεία Ιωάννου Μεταξά στου Παπάγου.

18:30

Επετειακή εκδήλωση Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής (ΔΟΚΜΕΠΑ).

Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, Λ. Περικλέους 55)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

11:00

Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Χολαργού και Παπάγου από τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων.

11:30

Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Χολαργού και Παπάγου από τους μαθητές των Σχολείων των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων και από Τοπικούς Συλλόγους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

11:30

Επετειακή ομιλία της Πνευματικής Εστίας Παπάγου, με θέμα: «28η Οκτωβρίου 1940 και τα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπει σήμερα».

Ομιλητής: O Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Θα ακολουθήσει επετειακό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, υπό τη Διεύθυνση του Σταύρου Μπερή. Στο πιάνο, η Πόπη Μάλφα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου.

Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, Λ. Περικλέους 55)

20:00

Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Παπάγου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας, κ. Θεοδωρήτου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

07:00

Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας, κ. Θεοδωρήτου.

10:30

Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Πολιτική Επιστήμονα και Τακτικό Μέλος του ΔΣ του ΔΟΚΜΕΠΑ Παπάγου-Χολαργού, Έντυ Τσαγκανού-Τζουάνου.

10:30

Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιστράτηγο ε.α., Ιωάννη Κρασσά.

11:15

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων των Δημοτικών Κοινοτήτων Χολαργού και Παπάγου.

11:45

Παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, του Λυκείου των Ελληνίδων, των Προσκόπων, των Ναυτοπροσκόπων, των Οδηγών, Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της ΔΑΠΑΧΟ στις οδούς 25ης Μαρτίου & Περικλέους για τη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού και στην οδό Εθνικής Αμύνης για τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου.

Να σημειωθεί πως μετά το πέρας της παρέλασης στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου θα ακολουθήσουν στην πλατεία Ελευθερίας παραδοσιακοί χοροί από το Τοπικό Παράρτημα Χορού του Λυκείου των Ελληνίδων.