Ανανέωσε με Ροΐδου η ΑΕΧ

Στην επέκταση της συνεργασίας τους με την ψυχολόγο της ομάδας, Φάννυ Ροΐδου, προχώρησαν οι άνθρωποι της ΑΕ Χολαργού.

Η Αθλητική Ψυχολογία έχει ως κύριο στόχο την καλλιέργεια της πνευματικής και ψυχολογικής διάστασης των αθλητών και την ενδυνάμωση της γνωστικής και πνευματικής τους ετοιμότητας. Οι ψυχολογικές δεξιότητες στον αθλητισμό, όπως και οι φυσιολογικές δεξιότητες, μπορούν να καλλιεργηθούν έτσι ώστε να βελτιωθεί η επίδοση του αθλητή. Οι δεξιότητες αυτές είναι η διαχείριση του άγχους, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, η ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, η εύρεση και ενίσχυση εξωτερικών και εσωτερικών κινήτρων, η καλλιέργεια του αυτοέλεγχου, κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αθλητική Ένωση Χολαργού ανακοίνωσε την Πέμπτη (31/10) την επέκταση της συνεργασίας της με την ψυχολόγο και βοηθό προπονητή του ΑΚΟ Άρη Χολαργού, Φάννυ Ροΐδου. Πιστοί στο εφαρμοζόμενο πενταετές πλάνο ανάπτυξης των ακαδημιών, οι άνθρωποι της ΑΕΧ επέκτειναν τη συνεργασία τους με την κ. Ροΐδου (παρούσα έως σήμερα στα Holargos BC Basket camp) με στόχο την παροχή στους αθλητές του συλλόγου ενός ολοκληρωμένου προγράμματος άθλησης.

Η Φάννυ Ροΐδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του προγράμματος Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μακρόχρονη επαγγελματική ενασχόληση με την καλαθοσφαίριση, όπου έχει διακριθεί τόσο σε Πανελλήνιες όσο και σε Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις. Ασχολείται κυρίως με τη θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών με αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και με την ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων. Από το 2017 συνεργάζεται με την ομάδα του ΑΚΟ Άρη Χολαργού ως βοηθός προπονητή της γυναικείας ομάδας, ενώ από το καλοκαίρι του 2018 πλαισιώνει ως ψυχολόγος την Εθνική Ομάδα Κορασίδων.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας προγραμματίζεται έως το τέλος του έτους συνάντηση της κ. Ροΐδου με:

  • Τους γονείς, όπου θα συζητηθούν θέματα που τους ενδιαφέρουν, αναφορικά με την ενασχόληση των παιδιών τους με τον αθλητισμό.
  • Τους προπονητές της Ακαδημίας, όπου θα συζητηθούν οι αρχές της Αθλητικής Ψυχολογίας, ώστε να μπορούν να χειρίζονται καλύτερα τις καταστάσεις εντός και εκτός προπόνησης.
  • Τους αθλητές της Ακαδημίας, όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες (π.χ. η σχέση προπονητή και αθλητή, η διαχείριση της νίκης/ήττας κ.λπ.).

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για το χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των συναντήσεων με την ψυχολόγο της ΑΕ Χολαργού, Φάννυ Ροΐδου.