Αυτή είναι η γιάφκα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» (vids, pics)


Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής για την τρομοκρατική οργάνωση | Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Αντιτρομοκρατική για την επιτυχημένη επιχείρηση

Πλήρη άγνοια για τα όσα συνέβαιναν στη γειτονιά τους δηλώνουν οι κάτοικοι της οδού 17ης Νοεμβρίου, λίγο μετά την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Τόσο οι κάτοικοι γύρω από το σπίτι που η οργάνωση χρησιμοποιούσε ως γιάφκα, όσο και εκείνοι γύρω από το πρακτορείο ΟΠΑΠ που οι τρομοκράτες είχαν ληστέψει τον περασμένο μήνα, μιλούν για μια ήσυχη γειτονιά, στην οποία δεν είχε σημειωθεί το παραμικρό, πέρα από τη ληστεία της 21ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τρομοκρατική οργάνωση βρισκόταν από καιρό στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Αστυνομικοί με πολιτικά φαίνεται να βρίσκονταν καθημερινά στη γειτονιά, κάτω από άκρα μυστικότητα.

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα είπε κάτοικος της περιοχής σε δημοσιογράφους, λίγο μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης: «Δεν κατάλαβα τίποτα παρόλο που κάθε βράδυ πηγαίνω βόλτα τα σκυλιά μου. Δεν ξέρουμε τελικά τι κάνει ο διπλανός μας. Δεν είχα δει ποτέ τίποτα που να με ανησυχήσει, ούτε μαυροφορεμένους νεαρούς, τίποτα».

Η ληστεία στο πρακτορείο ΟΠΑΠ

Όπως προαναφέρθηκε, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη της οργάνωσης μετά την αξιοποίηση στοιχείων που άφησαν πίσω τους τα μέλη της οργάνωσης, κατά τη ληστεία που έκαναν την 21η Οκτωβρίου στο Χολαργό.

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε σε δημοσιογράφους τα όσα έμαθε για το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου, την ημέρα δηλαδή που πραγματοποιήθηκε η ληστεία στο πρακτορείο ΟΠΑΠ. «Ήμουν στο σπίτι και είχα ξαπλώσει να κοιμηθώ και άκουσα τον πυροβολισμό. Την επομένη το πρωί μου είπαν ότι δύο άτομα μπήκαν μέσα με καλάσνικοφ, πυροβόλησαν την τζαμαρία, τραυματίστηκε ο ένας, έπεσε το αίμα του και λόγω αυτού τους έπιασαν».

Να σημειωθεί ότι, όπως φαίνεται, ο οπλισμός στο διαμέρισμα του Χολαργού είχε μεταφερθεί εκεί πριν λίγες ημέρες, μετά τη ληστεία της 21ης Οκτωβρίου, από το διαμέρισμα της Κυψέλης το οποίο φαίνεται ότι ήταν και η κεντρική γιάφκα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Τι βρήκε η Αντιτρομοκρατική

Ειδικότερα, μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21ης Οκτωβρίου σε κατάστημα ψυχαγωγικών-τεχνικών παιγνίων στο Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε τη 12η Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017, υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής τρία έτη, έξι μήνες και είκοσι έξι ημέρες, σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

1. Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

2. Ένα (1) υποπολυβόλο

3. Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

9. Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια

11. Τέσσερεις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

12. Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές

13. Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές

14. Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

15. Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

16. Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

17. Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

18. Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Μητσοτάκης: «Θα τελειώσουμε με την εγχώρια τρομοκρατία»

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις για το θέμα προέβη το απόγευμα του Σαββάτου (9/1) και ο Πρωθυπουργός: «Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας», δήλωσε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.