ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: «Γιατί κύριε Δήμαρχε;»

Αλαλούμ με το οικόπεδο επί των οδών Αργυροκάστρου & Παναγιώτου στου Παπάγου, που είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος ανέγερσης σχολικού κτιρίου και στο οποίο ο επιχώριος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Οικονόμου, προγραμματίζει ευρεία δενδροφύτευση για την προσεχή Κυριακή (17/11).

Το θέμα όπως είναι φυσιολογικό έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία της Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού, η οποία χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Την Δευτέρα 11/11/2019 το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας και εκπρόσωποι γονέων παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας για να μετέχουν στη συζήτηση του θέματος “2. Ενημέρωση και συζήτηση του υπ΄ αριθ. 26704/2019 έγγραφου της Ένωσης Γονέων, για θέματα που απασχολούν τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού”.

Στην τοποθέτηση της Ένωσης Γονέων υπήρξε αναφορά για την άμεση ανάγκη ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων. Στην συζήτηση που ακολούθησε έγινε αναφορά στα διαθέσιμα για ανέγερση σχολικών κτιρίων οικόπεδα, μεταξύ των οποίων και αυτό που βρίσκεται επί της Αργυροκάστρου και Παναγιώτου στου Παπάγου.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης επί του συγκεκριμένου θέματος και λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των γονέων, με την ευκαιρία του θέματος “12. Εξέταση αιτημάτων κοπής δέντρων…”, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας για την δημοτική κοινότητα Παπάγου κος Οικονόμου Δημήτρης, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή (17/11) θα προχωρήσει σε δενδροφύτευση 120 δένδρων στην πλατεία Παναγιώτου.

Τι άλλαξε μέσα σε αυτά τα λίγα λεπτά;

Για το θέμα αυτό η Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο ζητώντας του να διενεργήσει άμεσα ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να μην γίνει καμία δενδροφύτευση στον συγκεκριμένο χώρο ο οποίος, δεν είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου, αλλά ως χώρος ανέγερσης σχολικών κτιρίων (ο μοναδικός ίσως προσφερόμενος για μελλοντική ανέγερση σχολείου, που στοιχειοθετημένα χρειάζεται τόσο η κοινότητα Παπάγου, όσο και ο δήμος στο σύνολό του).

Την επιστολή μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ -> Επιστολή στον Δήμαρχο για το θέμα της Πλατείας Παναγιώτου».