Νέος Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου ο π. Νεκτάριος Καρσιώτης

Τη θέση του Κωδικογράφου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέλαβε από την Πέμπτη (7/11) ο προϊστάμενος του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Παπάγου, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης.

Την απόφαση αυτή έλαβε η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος κατά τη συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου 2019, με τον αγαπητό σε όλους π. Νεκτάριο να αντικαθιστά ουσιαστικά στη θέση του Κωδικογράφου τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, κ. Ιερόθεο Γ’.

Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης, που είχε τελέσει και την ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού τον περασμένο Αύγουστο, αποτελεί αδελφό και Ηγουμενοσύμβουλο της Ιεράς Μονής Πεντέλης.

Ως πνευματικό ανάστημα του Μητροπολίτου Γλυφάδας και πρώην εφημερίου του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης, κ. Αντωνίου, ο π. Νεκτάριος λαμπρύνει τα τελευταία χρόνια με την παρουσία του την κηπούπολη των Στρατηγών και κατ’ επέκταση ολόκληρο το Δήμο μας, αναλαμβάνοντας πλέον καίριο πόστο και στα κεντρικά γραφεία της Ελλαδικής Εκκλησίας, σε μία μάλιστα από τις θέσεις που είθισται να… γεννά από μόνη της νέους Ιεράρχες!

Από εμάς, Άξιος!