Ο 37ος Μαραθώνιος στο Χολαργό (pics)

Το «Μένουμε Χολαργό» σάς προσφέρει μέσα από 50 αποκλειστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα τις μοναδικές στιγμές του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου της Αθήνας (10/11), την ώρα της διέλευσης των αθλητών από την πόλη του Περικλή.

Υπό άσχημες καιρικές συνθήκες ο φετινός Κλασικός Μαραθώνιος, κάτι ωστόσο που δεν έκαμψε την πρόθεση αρκετού κόσμου ώστε να βρεθεί στη λεωφόρο Μεσογείων και να χειροκροτήσει για μία ακόμη χρονιά τους άξιους μαραθωνοδρόμους κάθε φύλου και κάθε εθνικότητας.

Για την ιστορία, πρώτος τερμάτισε ο Κενυάτης Τζον Κιπκορί Κόμεν, με χρόνο 2:16:34. Ο 42χρονος Αφρικανός δρομέας έφτασε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο έχοντας προσπεράσει τον συμπατριώτη του, Φελισιέν Μουχιτίρα, μόλις 600 μέτρα πριν τον τερματισμό, με τον Μουχιτίρα να τερματίζει σε 2:16:43.

Μεγάλη επιτυχία για τον Έλληνα πρωταθλητή του Παναθηναϊκού, Κώστα Γκελαούζο, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στον 37ο Μαραθώνιο, με χρόνο 2:19:02 και έγινε ο δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας όλων των εποχών στην Αυθεντική Διαδρομή, πίσω από τον Νίκο Πολιά, που έχει το 2:17:56 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, ο Γκελαούζος κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, με δεύτερο τον Παναγιώτη Καραΐσκο.

Από την πρώτη στιγμή ο Έλληνας αθλητής είχε τη στήριξη των οπαδών του «τριφυλλιού», καθώς σε αρκετά σημεία της διαδρομής υπήρχαν φίλοι του Παναθηναϊκού που τον αποθέωναν.

Να σημειωθεί ότι ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας κατέρριψε και πάλι όλα τα ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά περισσότεροι από 60.000 δρομείς συμμετείχαν σε όλες τις κατηγορίες.