Ο Παπάγου υποδέχτηκε την Παναγία την Εσφαγμένη (pics)

Κλήρος, αρχές και λαός υποδέχτηκαν με στρατιωτικές τιμές την Τρίτη (5/11) στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παπάγου το πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Εσφαγμένης από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, παρουσία του Καθηγουμένου της Μονής, Γέροντος Εφραίμ και του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου Φθιώτιδος, κ. Συμεών.

Αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Εσφαγμένης από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μετέφερε ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου, όπου και θα παραμείνει προς ευλογία της περιοχής.

Ευχαριστίες προς όλους μετέφερε ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός, ιδιαίτερα προς τον Γέροντα Εφραίμ αλλά και τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Φθιώτιδος, κ. Συμεών, που προεξήρχε της Δοξολογίας που τελέστηκε στο Ναό.

«Να λέτε τα προβλήματά σας στην Παναγίας μας», είπε ο Γέροντας Εφραίμ, ενώ τόνισε ότι το αντίγραφο είναι καλύτερο από το πρωτότυπο, καθώς οι Πατέρες που το φιλοτέχνησαν το έκαναν με αγάπη.

«Η Παναγία είναι η προστάτιδα των μοναχών και αναγνωρίζει τι σημαίνει θέωση», τόνισε σε άλλο σημείο ο Γέροντας Εφραίμ, ενώ υπογράμμισε: «Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου θα είναι η σκέπη της Παναγίας μας και ο κόσμος θα παίρνει την ευλογία της και θα φεύγει χαρούμενος και αναπαυμένος».

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, κ. Συμεών, στο χαιρετισμό του μίλησε για τα νέα εγκαίνια του Ναού με τον ερχομό της Παναγίας μας, καθώς συμπληρώνεται και ένας χρόνος από την ημέρα των εγκαινίων, ευχαρίστησε το Γέροντα Εφραίμ για την αγάπη και ευλογία που προσκόμισε στην περιοχή του Παπάγου και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και μετέφερε ακόμη τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου.

Στη συνέχεια, ο π. Αλέξιος απένειμε την υπέρτατη τιμή της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Παπάγου, το Μεγαλόσταυρο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Γέροντα Εφραίμ της ΙΜΜ Βατοπαιδίου, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε για τη φανερή στήριξη του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος, κ. Συμεών, στην ενορία, τόσα χρόνια από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του προσέφερε επίσης την ιδιαίτερη τιμή της ενορίας.

Τέλος, απένειμε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στο δωρητή της εικόνας της Παναγίας Εσφαγμένης, Παύλο Σούμακ, ο οποίος κατάγεται από τη Ρωσία και μίλησε με λόγια αγάπης προς την ΙΜΜ Βατοπαιδίου και τη μοναχική ζωή του Αγίου Όρους.

πηγή