Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στου Παπάγου (vid, pics)

Στα 380.000 ευρώ το χρέος του οφειλέτη, στα 200.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ στα κεντρικά γραφεία της Eurobank

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/11) έξω από τα κεντρικά γραφεία της Eurobank στην Όθωνος, παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ ζήτησαν την αναστολή πλειστηριασμού για διαμέρισμα αυτοαπασχολούμενου που διαμένει με τη γυναίκα του και το παιδί του σε διαμέρισμα στου Παπάγου.

Ο οφειλέτης έχει χρέος περίπου 380.000 ευρώ στην τράπεζα και το σπίτι του βγαίνει σε πλειστηριασμο με τιμή εκκίνησης τα 200.000 ευρώ.

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη, η τράπεζα ζητά από τον αυτοαποσχολούμενο την καταβολή εφάπαξ ποσού των 30.000 ευρώ προκειμένου να σταματήσει τον πλειστηριασμό και να ξεκινήσει με τον οφειλέτη τη διαδικασία διαλόγου για διακανονισμό του χρέους με δόσεις.

Ο οφειλέτης δηλώνει πως «ήθελα να κάνω διακανονισμό και μου είπαν πως είναι αργά. Είναι πρώτη κατοικία στου Παπάγου, είναι πατρικό. Είχα πάρει δάνειο 60.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο και έχει φτάσει πολύ τώρα. Τώρα έχει γίνει περίπου 500.000 ευρώ. Δεν έχω να δώσω 30.000 ευρώ, αυτό είναι το πρόβλημα, για να αναστείλω προσωρινά τη διαταγή πληρωμής και μετά να κάνω διακανονισμό».