Σε εορταστικό κλίμα ο αγιασμός του «Ζουρούδειου» (pics)


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη εκδήλωση της νέας περιόδου για το Κοινωνικό & Πνευματικό Κέντρο Χολαργού «Αντιγόνη Ζουρούδη».

Πλήθος μελών και φίλων του Κέντρου τίμησαν με την παρουσία τους το Σωματείο δίνοντας τα εύσημα στην Πρόεδρο Ντίνα Καλλιοντζή και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης, π. Συμεών Βενετσιάνος, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής (3/11) τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ ακολούθησε η βράβευση μαθήτριας από το 1ο Λύκειο Χολαργού που εισήχθη στην Ιατρική Σχολή.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Ευρυδίκη Μπέσιλα, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, με μεστό και εμπεριστατωμένο λόγο αναφέρθηκε στο έπος του 1940.

Σε μια ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα το ΔΣ του «Ζουρούδειου» τίμησε τους ήρωες που αγωνίστηκαν με λεβεντιά και υπερηφάνεια και θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι». Ήταν μια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα αδάμαστα παλικάρια που με το αίμα τους απέδειξαν το μεγαλείο της αθάνατης ελληνικής ψυχής.

Το επετειακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιμελήθηκε η διακεκριμένη σολίστ και Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ Παπάγου-Χολαργού, Μιμή Ρουφογάλη και καταπληκτικά απέδωσε η χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου μας, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Μάσκα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και αποσπώντας θερμότατο χειροκρότημα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου και Παπάγου-Χολαργού, Βασίλης Ξύδης, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τούτουζας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της παράταξης «#μετονΝικήτα», Νικήτας Κανάκης, καθώς και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Συλλόγων και Φορέων και Πανεπιστημιακοί Καθηγητές.