Στις 26 Νοεμβρίου η αιμοδοσία του Δήμου

Σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς».

Το Τμήμα Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», διοργανώνουν την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου μας.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού (Λ. Περικλέους 55).

Παράλληλα με την αιμοδοσία, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού αναλαμβάνει και επιπλέον δράσεις για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των μαθητών.

Συγκεκριμένα, σε δύο τάξεις Δημοτικών Σχολείων που θα επιλεγούν θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς, ενώ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά όλη τη διαδικασία της αιμοδοσίας. Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου θα συγκεντρώσει φάρμακα για το χειμώνα (όπως αντιπυρετικά, παυσίπονα και αντιβηχικά), με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενών του.

Μετά το πέρας της αιμοδοσίας ο κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ένα αναμνηστικό δώρο.

Η προσφορά όλων μας είναι σημαντική, δεδομένου ότι η ζήτηση αίματος είναι επιτακτική και συνεχής.