Τι Ξύδης, τι Αποστολόπουλος…


«Πρόσφυγες» ξανά τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου, με τη Δημοτική Αρχή και τους χαρούμενους κλακαδόρους της να τυρβάζουν περί άλλων, την ώρα που ΑΕ Χολαργού, ΑΠΟ Άρης και ΑΣ Παπάγου αναγκάζονται να ξενιτευτούν και πάλι, ύστερα από το περίφημο λουκέτο Ξύδη στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων πριν από 7 χρόνια.

Την ώρα που η ΑΕΧ (δηλαδή ο ΟΦΧ) πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού, διεκδικώντας στα ίσια την άνοδό της στη Γ’ Εθνική, την ώρα που ο ΑΠΟ Άρης ξεχωρίζει στη Β’ ΕΠΣΑ για πέμπτη διαδοχική χρονιά και την ώρα που ο νεοφώτιστος στην Α’ κατηγορία της Αθήνας ΑΣ Παπάγου μάχεται για την παραμονή του στο υψηλότερο τοπικό επίπεδο, η περιβόητη διοίκηση Αποστολόπουλου του 54,5% βάζει λουκέτο στα δημοτικά στάδια ποδοσφαίρου, όπως ακριβώς είχε κάνει και ο προκάτοχος-μέντορας του νυν Δημάρχου πριν από 7 χρόνια.

Τότε (2012), υποτίθεται πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, με αποτέλεσμα τα γήπεδα να παραμείνουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα και τις ομάδες μας να αναγκάζονται να υποδέχονται τους αντιπάλους τους σε κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά της Αττικής.

Τώρα (2019), με αφορμή τη φαρσοκωμωδία που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στο -κλειστό λόγω έργων- Νταμάρι και έχει να κάνει με την τοποθέτηση του ταρτάν στίβου περιμετρικά του ποδοσφαιρικού γηπέδου και το οποίο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμος έρχεται και κλείνει και το «Μαρκ Μαρσώ» της οδού Φανερωμένης λόγω φυσιολογικού υπερκορεσμού του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος αναμενόμενα προκλήθηκε ύστερα από το καθημερινό στοίβαγμα σε αυτόν τριών συλλόγων και ισάριθμων ακαδημιών.

Να σημειωθεί εδώ πως για τα έργα στο Νταμάρι δόθηκε παράτυπη παράταση έως τις 12 Οκτωβρίου 2019, με το ημερολόγιο πια να δείχνει 5 Νοεμβρίου 2019 και το Αθλητικό Κέντρο να παραμένει εργοτάξιο.

Παγκόσμια πρωτοτυπία, αναμφίβολα, ένας κατά τ’ άλλα εύρωστος, εύπορος, πλεονασματικός και… πρωτοκυριακάτικος Δήμος του λεκανοπεδίου να διαθέτει τρία (3) δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου και να μη λειτουργεί πλέον κανένα, το κάθε ένα και για ένα διαφορετικό λόγο!

Ως εκ τούτου, η ΑΕ Χολαργού (δηλαδή ο Όμιλος Φιλάθλων Χολαργού) θα υποδεχτεί την ερχόμενη Κυριακή (10/11, 15:00) το ΓΣ Αργυρούπολης στα… Μελίσσια και ο ΑΣ Παπάγου το Σάββατο (9/11, 15:00) τον ΑΟ Τραχώνων στα σύνορα Χαλανδρίου-Βριλησσίων!

Και μη χειρότερα…