Χωρίς θέρμανση τα σχολεία Χολαργού και Παπάγου!


Πρωτόγνωρες και συνάμα τραγελαφικές καταστάσεις στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, με θύματα τους ίδιους τους μαθητές | Από την πολλή… εξωστρέφεια του Δημάρχου και των συνεργατών του η ΔΕΠΑ διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου σε όλα τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία | Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση και γονείς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης (5/12) έξω από το Δημαρχείο

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (4/12) η Δημοτική Σύμβουλος των «8 Προτάσεων», Νατάσσα Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου, η οποία κατέθεσε σχετική ερώτηση με αφορμή τη συζήτηση του θέματος για τις κατανομές των χρηματικών ποσών στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.

Η κ. Χαμηλοθώρη ανέφερε ως παράδειγμα τη συγκεκριμένη πληροφορία, ότι η θέρμανση δεν λειτουργεί στα Δημοτικά Σχολεία, για να καταδείξει τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων μέσω των Σχολικών Επιτροπών. Ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, έδειξε να μην το γνωρίζει και απάντησε ότι θα γίνει άμεσα η συντήρηση, αφού άλλωστε τώρα έπιασε το κρύο.

Την ίδια ώρα ο Χρήστος Πετράκης, Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, αν και παρών, δεν πήρε θέση για να ενημερώσει το Σώμα για το τι ακριβώς συμβαίνει. Ωστόσο, η επόμενη μέρα βρήκε μαθητές και εκπαιδευτικούς να τουρτουρίζουν. Τις Διευθύντριες να ανακοινώνουν στην προσευχή ότι υπάρχει πρόβλημα με τη θέρμανση. Και τους υπεύθυνους του Δήμου να τρέχουν εκ των υστέρων και στις 3 Δεκεμβρίου, να μαζέψουν τα αμάζευτα!

Με αφορμή τα ανωτέρω, οι δημοτικές παρατάξεις «Συν-Πόλις» (Τούτουζας) και «Λαϊκή Συσπείρωση» (Ρεκλείτης-ΚΚΕ) εξέδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης (4/12) τις ακόλουθες ανακοινώσεις:

ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερωτήματα για την ολιγωρία του Δήμου με θύμα τους μαθητές

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ, Δημήτρης Τούτουζας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση στον Δήμο μας.

Τα παιδιά μας βιώνουν από νωρίς την έννοια της κοινωνικής αναισθησίας και τι σημαίνει αναποτελεσματικός δημοτικός μηχανισμός.

Το γεγονός: δεν έχει γίνει συντήρηση καυστήρων στα σχολεία και για το φυσικό αέριο και κατά συνέπεια μαθητές κάνουν μάθημα χωρίς θέρμανση.

Η ευθύνη; Το κονδύλια και το έργο ανήκει στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή του δήμου μας κατά δήλωση του προέδρου της Χρήστου Πέτρακη στην τελευταία συνεδρίαση τους.

Και ερωτώ: Γιατί δεν το έκαναν τόσο καιρό και φτάσαμε τώρα να κρυώνουν τα παιδιά μας;

Τι τους εμπόδισε;

Μπορούν να ανταποκριθούν σε μια τόσο άμεση ανάγκη και με τι χρονοδιάγραμμα;

Ελπίζουμε σε μια απάντηση ουσίας και περισσότερο ευχόμαστε να κάνουν έστω με καθυστέρηση τη δουλειά τους, αφού προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι τα παιδιά.

Γραφείο Τύπου ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ
04.12.2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4-12-2019.

Για την απαράδεκτη ενέργεια του Δήμου Παπάγου Χολαργού να αφήσει χωρίς θέρμανση τα σχολεία της Ά/βάθμιας Εκπαίδευσης

Για άλλη μία χρονιά και στο δήμο μας οι γονείς που έχουν παιδιά στην Ά/βάθμια Εκπαίδευση (Δημοτικά-Νηπιαγωγεία) καλούνται να αντιμετωπίσουν πρωτοφανείς καταστάσεις σε σχέση με τα σχολικά κτήρια. Σαν να μην έφτανε η έλλειψη σχολικών αιθουσών, οι κακές συντηρήσεις, ήρθε να προστεθεί και η έλλειψη θέρμανσης στα σχολεία.

Η Ά/βάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου άφησε απλήρωτη (!!!) τη ΔΕΠΑ, με αποτέλεσμα η τελευταία να κόψει το φυσικό αέριο και να σφραγίσει τα ρολόγια των παροχών.

Και αυτό βέβαια συνέβη χωρίς καμία ειδοποίηση στους γονείς που καλούνται τώρα να στείλουν τα παιδιά τους στο κατά τα άλλα Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο με κίνδυνο να αρρωστήσουν.

Η Δημοτική Αρχή έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Σε ένα Δήμο που διατείνεται ότι έχει πλεόνασμα 7.500.000,00 € που για να δημιουργηθεί πληρώνουμε όλοι μας φόρους, δημοτικά τέλη, είναι απαράδεκτο να μην πληρώνεται το Φυσικό Αέριο στα σχολεία.

Ευθύνη όμως έχουν και οι κυβερνήσεις, τόσο η τωρινή (ΝΔ) όσο και η προηγούμενη (ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν καταστήσει Δημόσιες Επιχειρήσεις που έχουν φτιαχτεί με τα λεφτά του ελληνικού λαού, όπως η ΔΕΠΑ, να λειτουργούν με τα περίφημα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια. Ποια είναι αυτά τα κριτήρια;

Αν δεν πληρώσεις δεν έχεις θέρμανση. Ακόμα και όταν πρόκειται για σχολεία!

Αυτή λοιπόν είναι η κανονικότητα που ευαγγελίζονται. Οι γονείς και τα παιδιά «χρήστες υπηρεσιών» εκπαίδευσης, ο Δήμος «πελάτης» στη ΔΕΠΑ κ.ο.κ. Και οι ανάγκες μας στο περιθώριο.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ καλεί όλους τους γονείς σε Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη ώρα 09.00 στο Δημαρχείο, και απαιτεί την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
O επικεφαλής Ρεκλείτης Αντώνης,
Ο δημοτικός σύμβουλος Ρεμούνδος Γεώργιος,
Η τοπική σύμβουλος Χανιά Πηνελόπη.