Χριστουγεννιάτικο τουρνουά σκάκι στο Χολαργό


Μια διοργάνωση για παιδιά από το Τμήμα Σκάκι του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Χολαργού, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019.

Η προκήρυξη αναλυτικά:

ΒΟΛΕΪ●ΣΤΙΒΟΣ●ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ●ΑΕΡΟΒΙΚΗ-ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ●ΣΚΑΚΙ●ΞΙΦΑΣΚΙΑ●ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΜΗΜΑ ΣΚΑΚΙ

Το Σκάκι του ΓΑΣ Χολαργού διοργανώνει ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ (2ο ΠΑΙΔΙΚΟ CHESS RAPID ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ), σύμφωνα με την πιο κάτω προκήρυξη:

Διοργανωτής: Τμήμα Σκάκι ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Διεύθυνση αγώνων: Μολφέτας Μάριος

Διαιτητής: Παγκαλή Μαριάννα

Σύστημα: Ελβετικό 6 γύρων με διεθνή αξιολόγηση Elo Rapid. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές/-τριες γεννημένοι/-ες μετά την 01.01.2005, με ή χωρίς δελτίο. Θα υπάρξει Β’ όμιλος για παιδιά χωρίς δελτίο ή μικρής εμπειρίας.

Χώρος διεξαγωγής: Εντευκτήριο ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ που στεγάζεται στο κτίριο Δήμου ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ οδός Αγαμέμνονος 4 (2ος όροφος) – Χολαργός. Το εντευκτήριό μας είναι σε απόσταση 100 μέτρων από τη στάση ΧΟΛΑΡΓΟΣ του metro.

Ημερομηνία: Σάββατο 21/12/2019

Επιβεβαίωση συμμετοχών: Στο χώρο των αγώνων από 09.30 π.μ έως 10.15 π.μ της ημέρας έναρξης του τουρνουά. Όποια σκακίστρια ή όποιος σκακιστής παρουσιαστεί μετά τις 10.15 π.μ υποχρεωτικά θα αγωνιστεί από τον 2ο γύρο.

Έναρξη αγώνων: 10.30 π.μ.

Χρόνος σκέψης: Κάθε παίκτης έχει 10 λεπτά για όλη την παρτίδα και 3 δευτερόλεπτα προστιθέμενο χρόνο για κάθε κίνηση. Οι αγώνες γίνονται με ηλεκτρονικά χρονόμετρα (σύστημα 10’+3″). Η καταγραφή των κινήσεων δεν είναι υποχρεωτική.

Παράβολο αγώνων: Ορίζεται σε 5 €. Το παράβολο θα καταβληθεί πριν από την έναρξη του πρώτου γύρου.

Έπαθλα: Α’ όμιλος: θα δοθούν μετάλλια στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης καθώς και στα 3 πρώτα κορίτσια, στους 3 πρώτους κάτω των 12 ετών, στους 3 πρώτους κάτω των 10 ετών και στους 3 πρώτους κάτω των 8 ετών. Β’ όμιλος: θα δοθούν μετάλλια στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης καθώς και στο πρώτο κορίτσι. Ο πολυνίκης αθλητής/-τρια λαμβάνει το έπαθλο της μεγαλύτερης κατηγορίας στην οποία συμμετέχει.

Κριτήρια ισοβαθμίας: 1. Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους) 2. Sonneborn – Berger 3. Buchholz (άθροισμα βαθμών αντιπάλων) 4. Median Buchholz 5. Αριθμός νικών.

Ενστάσεις: Ενστάσεις γίνονται δεκτές με την καταβολή παραβόλου 30 ευρώ και με την προϋπόθεση ότι αυτές θα έχουν γίνει στο τέλος του επίμαχου γύρου. Θα εξεταστούν από την επιτροπή ενστάσεων οπωσδήποτε πριν από την έναρξη του επόμενου γύρου. Αν δικαιωθούν – έστω και μερικώς – το παράβολο επιστρέφεται. Σε περίπτωση απόρριψης θα δίνεται υπέρ του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με την αγορά ειδών διατροφής.

Κινητά τηλέφωνα: Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών ηλεκτρονικής επικοινωνίας από τους σκακιστές/τριες κατά τη διάρκεια της παρτίδας τους. Εάν μία τέτοια συσκευή ηχήσει ή διαπιστωθεί χρήση της με οποιονδήποτε τρόπο τότε ο υπαίτιος θα μηδενίζεται.

Γνωστοποίηση: Συμμετοχών, αποτελέσματα γύρων, τελική βαθμολογία στο: www.chess-results.com.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στο τηλέφωνο 6973731264 (κ. Λύτρας Παναγιώτης) ή με τη φυσική παρουσία μέχρι 10.15 π.μ της ημέρας έναρξης του τουρνουά ή στο mail: ioslyt@yahoo.com μέχρι 09.00 π.μ. της ημέρας έναρξης του τουρνουά. Στη δήλωση θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, το έτος γέννησης και ο ΑΜ ΕΣΟ/FIDE εφόσον υπάρχει.

Σημειώσεις: 1. Θα ισχύσουν οι κανόνες της FIDE και της ΕΣΟ. Για όποιο θέμα δεν προβλέπεται στην παρούσα προκήρυξη, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Επικεφαλής Διαιτητής και ο Διευθυντής Αγώνων. 2. Ανώτατo όριο συμμετοχών: 70 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Η Οργανωτική Επιτροπή: Παγκαλή Μαριάννα, Δημητρίου Βίκτωρ, Πρωτοπαπαδάκη Εύη, Στριγγάρη Βιολέττα, Παπαδόπουλος Μιχάλης, Ράδης Νικόλαος, Ψαθάκης Κυριάκος, Λημναίος Γεώργιος, Λύτρας Παναγιώτης.