«ΔΙΔΩ»: Ο Παπάγου στο top 5 της κακοκαιρίας


Παπάγου, Λαύριο, Κερατέα, Δροσιά και Ανάβυσσος οι περιοχές που δέχθηκαν το βράδυ της Τρίτης (10/12) το περισσότερο νερό της… πριγκίπισσας των μετεωρολόγων.

Μεγάλα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν το βράδυ της Τρίτης (10/12) στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Διδώ» που έπληξε τον νομό με ισχυρές καταιγίδες, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης να σημειώνονται ιδίως στα νότια-νοτιοανατολικά προάστια του νομού.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, από 73 σταθμούς του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής που επικαλείται το meteo.gr, το Λαύριο και η Κερατέα δέχθηκαν το περισσότερο νερό, με 64 και 63 χιλιοστά βροχής, αντίστοιχα.

Ακολούθησαν η Δροσιά με 54, η Ανάβυσσος με 50 και η δική μας περιοχή του Παπάγου με 47 χιλιοστά βροχής.

Η κακοκαιρία «Διδώ» θα συνεχιστεί

Τα φαινόμενα μπορεί σιγά-σιγά να εξασθενούν αλλά η κακοκαιρία «Διδώ» δεν υποχωρεί, με τοπικές βροχές, έντονες καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις να προβλέπονται και για σήμερα Τετάρτη (11/12).

Ειδικότερα, στο επίκεντρο θα είναι οι περιοχές του Ανατολικού, του Βόρειου και του Κεντρικού Αιγαίου. Οι άνεμοι, μάλιστα, θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Βροχές αναμένονται, επίσης, να εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης. Χιονοπτώσεις τέλος θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία, ακόμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης και με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες και θα επαναληφθούν από το απόγευμα. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.