Δίπλα στους γονείς του ο ήρωας Παπαλαμπρίδης (pics)


Με τις δέουσες τιμές και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (7/12) στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παπάγου η εξόδιος ακολουθία του ήρωα Αντιστράτηγου, Γεώργιου Παπαλαμπρίδη.

Σαράντα πέντε χρόνια μετά από την ημέρα που έπεσε ένδοξα στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, ο γενναίος αυτός άντρας θάφτηκε στο πλάι των γονιών του. Είχε προηγηθεί, τον Αύγουστο του 2018, η ταυτοποίηση των οστών του και, μόλις την Πέμπτη (5/12), ο επαναπατρισμός τους με ευθύνη του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η τελετή ξεκίνησε με τον επικήδειο λόγο του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, που αναφέρθηκε στην ανδρειοσύνη και τη μεγαλοψυχία του Γεώργιου Παπαλαμπρίδη και όσων άλλων έπεσαν ηρωικά για την πατρίδα μας, σημειώνοντας ότι θα αποτελούν πάντα «φάρο φωτεινό για τις νεότερες γενιές των Ελλήνων». «Σήμερα, σφραγίζεται μία ακόμα σελίδα στην ιστορία μας, ποτισμένη με το αίμα του 28χρονου, που, αψηφώντας το θάνατο, έστεκε ακάλυπτος στον Πενταδάκτυλο», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Το λόγο στη συνέχεια πήραν συμπολεμιστές του, εκπρόσωποι της οικογένειας, αλλά και του Υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Κωνσταντίνος Φλώρος, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου και Παπάγου-Χολαργού, Βασίλης Ξύδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Παπάγου-Χολαργού, Δημήτρης Τούτουζας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, Γιώργος Συλλούρης, καθώς και Στρατηγοί, Πτέραρχοι και Ναύαρχοι, για να τιμήσουν τον ήρωα Παπαλαμπρίδη κατά το τελευταίο του αυτό ταξίδι.

Με την τελετή αυτή ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού τίμησε για μία ακόμη φορά τον ηρωικό Αντιστράτηγο, αφού στο παρελθόν έχει ήδη τοποθετήσει προτομή του στο Μεγάλο Πάρκο Παπάγου, ενώ έχει ήδη δώσει και το όνομά του στην πλατεία που βρίσκεται ο Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου.