«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»

Σε μια βραδιά με πολύ… συναίσθημα, ο Δήμαρχος και τα μέλη της διοίκησής του άπλωσαν δίχτυ προστασίας στο Χρήστο Πετράκη για την περιβόητη υπόθεση της διακοπής της θέρμανσης στα σχολεία του Δήμου | Μη αποδεκτή από τον Ηλία Αποστολόπουλο η παραίτηση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, παρά «το πισωγύρισμα και τη μαύρη κηλίδα για τη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής»

Όπως ακριβώς ξεκίνησε το θέμα της παραίτησης Πετράκη έτσι και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (18/12), κατά τη διάρκεια της 19ης -τακτικής- συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Χολαργό.

Ύστερα από το ανεπανάληπτο φιάσκο με τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου και την παραίτηση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, η οποία πλανήθηκε εσκεμμένα για μέρες στον ορίζοντα, αφού πρώτα είχε διοχετευθεί εντέχνως μέσω συγκεκριμένων φερέφωνων για τον προσωρινό όπως αποδείχθηκε κατευνασμό της κοινής γνώμης, ήρθε και η αναμενόμενη για τους περισσότερους ακύρωσή της από τον ίδιο το Δήμαρχο, επιβεβαιώνοντας στο έπακρο όσους μιλούσαν εξ αρχής για επικοινωνιακά τερτίπια στις πλάτες μαθητών και γονέων.

Σε απάντησή του προς τον κ. Πετράκη, η οποία διαβάστηκε στο ξεκίνημα του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού μία ώρα νωρίτερα είχε δει το φως της δημοσιότητας από το άτυπο γραφείο τύπου του Δήμου, ο Δήμαρχος έκανε μεν λόγο για πισωγύρισμα και μαύρη κηλίδα για τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, καλώντας ωστόσο τον στενό του συνεργάτη και συνοδοιπόρο να παραμείνει στη θέση του, ώστε… «όλοι να κάνουμε μια νέα αρχή, ενόψει μάλιστα της έναρξης της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το επόμενο έτος, της λειτουργίας νέων υποδομών και της εξυπηρέτησης πολλών περισσότερων μαθητών το έτος 2020-2021».

Να σημειωθεί εδώ πως ύστερα από επιθυμία του ίδιου του Ηλία Αποστολόπουλου το θέμα συζητήθηκε ως έκτακτο και εκτός ημερήσιας διάταξης, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα της φυσικής παρουσίας οι πλέον εμπλεκόμενοι, δηλαδή οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, με το Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Γιώργο Ανυφαντή, να κάνει λόγο για «μια καλοστημένη παράσταση χωρίς θεατές».

Ακολουθεί η απάντηση του Δημάρχου στον κ. Πετράκη:

Απάντηση Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου στην Επιστολή Παραίτησης του Χρήστου Πετράκη

Κύριε Πετράκη,

Αγαπητέ Χρήστο,

Διάβασα προσεκτικά την επιστολή σου και παρακολούθησα την εξέλιξη του ζητήματος.

Αναμφισβήτητα το πρόβλημα που προκλήθηκε δεν αρμόζει στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου μας και τις αρχές της διοίκησής μας.

Γνωρίζεις όλα αυτά τα χρόνια που συνεργαζόμαστε ότι αναμένω από όλους αποτελεσματικότητα, αμεσότητα και ποιότητα στις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες, και ιδιαίτερα στους μαθητές της πόλης μας.

Είναι γεγονός ότι από το 2014 κάναμε πολλά βήματα προόδου ανεβάζοντας παράλληλα και τον πήχη των προσδοκιών των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Θεωρώ το περιστατικό με τη διακοπή του φυσικού αερίου πισωγύρισμα και μαύρη κηλίδα για την λειτουργία της σχολικής επιτροπής.

Αγαπητέ Χρήστο,

Στον καθημερινό αγώνα για καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες στα σχολεία της πόλης μας είμαστε όλοι μαζί. Γονείς, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, η σχολική επιτροπή και βέβαια και εγώ ως Δήμαρχος. Σε αυτή την προσπάθεια είναι σαφές για ‘ μένα ότι δεν χωρούν προσωπικές αντιδικίες και προσωπικές πολιτικές. Όφειλες εγκαίρως να ενημερώσεις το ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής και εμένα προσωπικά για το πρόβλημα που προέκυψε και από κοινού να βρούμε λύση.

Γνωρίζεις ότι εκτιμώ την προσπάθεια που καταβάλεις από το 2014 για τα σχολεία της πόλης μας. Την ίδια εικόνα θεωρώ ότι είχαν και οι διευθυντές – διευθύντριες των σχολείων, γεγονός που αποτυπώθηκε και με επιστολή τους – στο παρελθόν – με την οποία πρότειναν ουσιαστικά την παραμονή σου στη θέση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής.

Σήμερα, θεωρώ ότι η μεταξύ σας σχέση καλής συνεργασίας και εμπιστοσύνης έχει κλονιστεί.

Οφείλουμε όλοι να κάνουμε μια νέα αρχή, ενόψει μάλιστα της έναρξης της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το επόμενο έτος, της λειτουργίας νέων υποδομών και της εξυπηρέτησης πολλών περισσότερων μαθητών το έτος 2020-2021.

Σε καλώ λοιπόν, όπως:

Παραμείνεις στη θέση σου, ανακαλώντας την παραίτησή σου.

Με δική σου πρωτοβουλία εμπεδώσεις κλίμα αγαστής και αποτελεσματικής συνεργασίας με τη σχολική κοινότητα.

Ενημερώσεις τους επικεφαλής των παρατάξεων για τη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής.

Θεωρώ ότι η απουσία σου αυτή τη στιγμή από τη σχολική επιτροπή περισσότερο θα βλάψει παρά θα ωφελήσει τη λειτουργία των σχολείων μας και αυτό είναι το κριτήριο μου για την παραμονή σου – ως Προέδρου – στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Με εκτίμηση,

Ηλίας Αποστολόπουλος
Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού