«Εμείς θα σε σηκώσουμε, Δαναέ!» (vid, pics)

Μηνύματα συμπαράστασης από δεκάδες Χολαργιώτες προς το ιστορικό πολυκατάστημα της πόλης | Έσβησε το απόγευμα της Κυριακής (29/12) η φωτιά που άφησε πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές στον πρόσφατα ανακαινισμένο Δαναό

Του Μανώλη Χάλκου
Εκδότη-Ιδιοκτήτη του «Μένουμε Χολαργό»
Τακτικού Μέλους ΔΣ ΔΟΚΜΕΠΑ Παπάγου-Χολαργού

Για περισσότερες από 5 ώρες ο γνωστός σε όλους μας Δαναός βρισκόταν παραδομένος στις φλόγες, οι οποίες ξέσπασαν από το πρωί (11:00) της Κυριακής (29/12) στον 1ο όροφο του πολυκαταστήματος της λεωφόρου Μεσογείων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Μένουμε Χολαργό» η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, το οποίο συνέβη την ώρα που το κατάστημα άνοιγε τις πύλες του στο κοινό, ανήμερα της τελευταίας εμπορικής Κυριακής του έτους.

Προσωπικό και πελάτες εγκατέλειψαν ευτυχώς έγκαιρα το διώροφο κτίριο, με την πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο με 5 οχήματα και 15 πυροσβέστες. Παρούσα και η δική μας ΔΑΠΑΧΟ, καθώς και η εθελοντική ομάδα του Βύρωνα.

Στη λεωφόρο Μεσογείων δημιουργήθηκε αναμενόμενα μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων, με τη λεωφόρο Περικλέους να παραμένει αποκλεισμένη από το πρωί έως το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Πολύς ήταν ο κόσμος που είτε περνούσε είτε έσπευσε έξω από τον Δαναό προκειμένου να παρακολουθήσει ιδίοις όμμασι τις πολύωρες προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως γειτονικές καφετέριες συνέδραμαν εθελοντικά προσφέροντας ολόκληρα κιβώτια με νερό στους άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Η φωτιά κατέκαψε ολοσχερώς τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του 1ου ορόφου, δημιουργώντας αποπνικτικές συνθήκες σε όλο το κτίριο, με το ισόγειο να γλιτώνει μεν από τις φλόγες, αλλά να γεμίζει νερό σε όλα τα επίπεδα, απόρροια των πολύωρων προσπαθειών κατάσβεσης από τους άνδρες της πυροσβεστικής.

Τραγική ειρωνεία της υπόθεσης αποτελεί το γεγονός της μόλις προ ολίγων ημερών ολοκλήρωσης της ανακαίνισης του Δαναού, ο οποίος συμπλήρωσε αισίως τα 40 έτη ενεργούς παρουσίας στην αγαπημένη μας γειτονιά, με το θλιβερό συμβάν να σημειώνεται μάλιστα στην καρδιά της εορταστικής περιόδου.

Με δεκάδες μηνύματά τους στο πρώτο Μέσο της πόλης, οι Χολαργιώτες καθώς και το ίδιο το «Μένουμε Χολαργό» αναμένουμε όλοι μαζί την άμεση επαναλειτουργία του δικού μας Δαναού, του πολυκαταστήματος των αδερφών Γεωργιόπουλου με το οποίο μεγαλώσαμε και, μέσα ή έξω από το οποίο, μετράμε ο καθένας ξεχωριστά τις δικές μας αναμνήσεις στο πέρασμα των τεσσάρων αυτών δεκαετιών.

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΧΟΛΑΡΓΟ, EUROKINISSI