Η θέση του Δήμου για το θέμα της θέρμανσης στα σχολεία

«Συγγνώμη… λάθος» από τους ανθρώπους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για τη διακοπή της θέρμανσης στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία Χολαργού και Παπάγου.

Στην έκδοση δύο έκτακτων ανακοινώσεων προέβη αργά το βράδυ της Τετάρτης (4/12) ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, ζητώντας αρχικά συγγνώμη από τους δημότες μέσω του πλέον αρμόδιου για το θέμα που προέκυψε με τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στα σχολεία, Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Χρήστου Πετράκη και ενημερώνοντας πως η αποκατάσταση των συνδέσεων με τα σχολικά συγκροτήματα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Αναλυτικά:

Ενημέρωση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής σχετικά με τη θέρμανση στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ως Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, λόγω διακοπής του φυσικού αερίου.

Παρά το γεγονός ότι η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή κατέβαλε προς την «ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΙΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.», το ποσό των 10.000 ευρώ, την 21/11/2019, βάσει της σχετικής συμφωνίας με την ως άνω εταιρία και παρά τη διαβεβαίωση που μας δόθηκε για την απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου, λόγω κακής συνεννόησης της «ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΕ» με την «ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ», που λειτουργεί το δίκτυο του φυσικού αερίου, διακόπηκε η σύνδεση του δικτύου.

Ήδη έχω επικοινωνήσει και με τις δυο αρμόδιες εταιρίες και αναμένουμε πολύ σύντομα την επανασύνδεση των παροχών.

Έχοντας απόλυτη συναίσθηση του προβλήματος που δημιουργήθηκε και των συνθηκών που προκύπτουν από τη θέση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ζητώ συγνώμη από τους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς.

Χρήστος Πετράκης
Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Συνέχεια της ανακοίνωσης για τη σύνδεση του φυσικού αερίου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστου Πετράκη, σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχει αποκατασταθεί η σύνδεση φυσικού αερίου στα κάτωθι σχολικά συγκροτήματα:

1ο Νηπιαγωγείο Χολαργού
2ο-3ο Νηπιαγωγεία Χολαργού
2ο-3ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού
4ο Νηπιαγωγείο Χολαργού
4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού

Συνεργείο της Εταιρίας Διανομής Αερίου Αττικής συνεχίζει αυτή την ώρα τις εργασίες αποκατάστασης και στα υπόλοιπα σχολεία. Σημειώνεται ότι στο 1ο Δημοτικό Χολαργού, στο 1ο Νηπιαγωγείο Παπάγου και στο 1ο Δημοτικό Παπάγου δεν υπήρχε διακοπή σύνδεσης.