ΛΟΦΟΣ ΤΣΑΚΟΥ: Αποδέχεται τη συνιδιοκτησία με Αγία Παρασκευή ο Αποστολόπουλος;


Μεγάλα τα ερωτήματα που προέκυψαν ύστερα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης (18/12) στο γειτονικό Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων από τον ίδιο το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο και από κανένα επίσημο ή… ανεπίσημο Γραφείο Τύπου του ίδιου και του περίγυρού του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της έγκυρης αυτοδιοικητικής ιστοσελίδας enypografa.gr, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2020, ο νεοεκλεγείς και πολιτικά ομογάλακτος του κ. Αποστολόπουλου Δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, αφού έκανε μια αναφορά στις μέχρι σήμερα εξελίξεις σε σειρά έργων που απασχολούν την πόλη του, στο περιβόητο θέμα του κολυμβητηρίου ενημέρωσε ότι γίνονται συζητήσεις με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, με τον οποίο εξετάζεται η δυνατότητα διαδημοτικής συνεργασίας για την κατασκευή του στο λόφο Τσακού.

Μέχρι εδώ όλα καλά, ωστόσο τα όσα δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Ζορμπάς απαιτούν αν μη τι άλλο άμεσες εξηγήσεις από πλευράς Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού, μιας και το θέμα της ιδιοκτησίας του λόφου Τσακού εκτός του ότι χρονίζει, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχίσει να αποτελεί ένα κακόγουστο παιχνίδι εντυπώσεων ανάμεσα στους δύο Δήμους.

Σύμφωνα λοιπόν με το Βασίλη Ζορμπά, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού πλέον έχει αποδεχτεί (!) τη συνιδιοκτησία του λόφου Τσακού με την Αγία Παρασκευή, κάτι που σημαίνει πως για οποιαδήποτε μεγάλη παρέμβαση (βλ. κολυμβητήριο) θα χρειάζεται και η έγκριση, ύστερα από τη σχετική προσυνεννόηση, από το γειτονικό Δήμο…

Το εν λόγω θέμα μόνο ασήμαντο δεν είναι και για το λόγο αυτό οι δημότες Παπάγου-Χολαργού περιμένουν άμεσες εξηγήσεις-δεσμεύσεις από το Δήμαρχό τους, διαφορετικά τα όσα ισχυρίζεται με τον πλέον επίσημο τρόπο η αντίθετη πλευρά θα συνεχίσουν να πλανώνται επάνω από το λόφο Τσακού και το Χολαργό γενικότερα, γεμίζοντας με αβεβαιότητα την κοινή γνώμη, την ώρα που άπαντες περιμένουν με αγωνία την έναρξη των εργασιών για το περίφημο «μπαλόνι» και το πολυπόθητο κολυμβητήριο.