ΡΕΤΣΙΝΙΑ: «Κάποια στιγμή να μπούμε και στην ουσία όσον αφορά τα ΑμεΑ»

Το «Μένουμε Χολαργό» δημοσιεύει τις προτάσεις της Δημοτικής Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου και πρώην Αντιδημάρχου, Βάνας Ρετσινιά, για ένα ολοκληρωμένο πλάνο υλοποιήσιμων ενεργειών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τις προτάσεις που ακολουθούν κατέθεσε η ίδια η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της 2ας Δεκεμβρίου 2019.

Αναλυτικά:

Κατάθεση προτασεων
προς την Δημοτική Αρχη
για την ανάληψη πρωτοβουλιών
για τα ΑμεΑ.

Στην χθεσινή (2/12) συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου & με αφορμή την σημερινή (3/12) Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία κατέθεσα κάποιες προτάσεις (κάποιες από τις οποίες είχα καταθέσει από το 2015, χωρίς καμμια υλοποίηση μέχρι σήμερα):

– Να γίνουν πιο σοβαρά βήματα
για την προσβασιμοτητα των ΑμεΑ.

-Να προχωρήσουμε σε αγορά νέου λεωφορείου η σε κατάλληλη μετατροπή ήδη υπάρχοντος, αποκλειστικά, για την μετακίνηση των ΑμεΑ, προς νοσηλευτικά ιδρύματα, τόπους εργασίας, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, κλπ.
(Όλοι γνωρίζουμε ότι χρήματα υπάρχουν για την αγορά, πολύ περισσότερο για την μετατροπή, ελπίζω να εξασφαλιστεί & η διάθεση οδηγού – από τις νέες προσλήψεις οδηγών που έχουμε ζητήσει).

– Να διατεθεί κάποιος χώρος και
να εξοπλιστεί κατάλληλα,
ως παιδική χαρά για παιδιά
με αναπηρία.

– Να διερευνηθεί η δυνατότητα διάθεσης, κάποιου χώρου, ίσως μέσα σε κάποιο από τα αρκετά κληροδοτηματα που διαθέτει ο Δήμος μας, ο οποίος,
αφού συντηρηθεί, διαμορφωθεί κατάλληλα και στελεχωθει με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, διατεθεί ως μέρος συγκέντρωσης για επικοινωνία, ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση ατόμων με αναπηρία.

– Να ενταχθεί ο Δήμος μας στο πρόγραμμα “Διεκδικούμε μαζί”
της Εθν. Συνομοσπονδιας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ),
στο οποίο έχουν ενταχθεί ήδη
42 Δήμοι .

Ο Δήμος μας σήμερα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, οργάνωσε εκδήλωση με τίτλο “Πιασμένοι χέρι χερι”.

… Ωραίες οι εκδηλώσεις,
όλα χρειάζονται,
πρέπει όμως κάποια στιγμή να μπούμε και στην ουσία αυτού του τόσο ευαίσθητου θέματος,
με ένα ολοκληρωμένο πλάνο
υλοποιησιμων ενεργειών.

Βάνα Ρετσινιά-Γιαννακοπούλου
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Παπάγου-Χολαργού