ΣΙΩΤΟΥ-ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗ: «Λέμε όχι στο παγοδρόμιο των 9 ευρώ»


Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στη λειτουργία του παγοδρομίου στο κεντρικό πάρκο του Χολαργού με το κόστος των 9 ευρώ την ώρα για κάθε παιδί εκφράζουν μέσω ανακοίνωσής τους οι Δημοτικές Σύμβουλοι των «8 Προτάσεων», Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου.

Αναλυτικά:

Λέμε ΟΧΙ στο παγοδρόμιο με 9 ευρώ την ώρα.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην λειτουργία του Παγοδρομίου με 9 ευρώ την ώρα για κάθε παιδί. Αυτό δεν είναι μια παροχή προς τους πολίτες. Αυτό είναι μια δράση ανατροπής του οικονομικού προγραμματισμού των γονιών εν όψει Χριστουγέννων. Είναι μια δράση αποκλεισμού για τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες. Είναι και μια πράξη που αλλοιώνει την βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού μας διαβεβαίωσαν ότι θα δινόταν ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της τιμής, καθώς ο Δήμος μας παραχωρεί τις εγκαταστάσεις του Άλσους Χολαργού στον επιχειρηματία έναντι ευτελούς τμήματος.

Η Δημοτική Παράταξη «8Προτάσεις» θέτει συνεχώς ως προτεραιότητα το θέμα της κλιμακωτής τιμολόγησης των υπηρεσιών του και της ανάγκης στήριξης της τοπικής μας κοινωνίας και της κοινωνικής συνοχής. Τέτοιες, όμως, δράσεις οικονομικής εξάντλησης της οικιακής οικονομίας βρίσκονται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Για μας είναι αδιανόητο ο δήμος να δημιουργεί τέτοιου είδους πειρασμούς στα παιδιά και την πίεση στους γονείς να πληρώσουν αδρά, δήθεν, παροχές του Δήμου.

Σε μια εποχή όπου οι απαιτήσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης είναι ασφυκτικές και τα νοικοκυριά καλούνται συνεχώς να πληρώνουν χαράτσια και κεφαλικούς φόρους για δημόσια αγαθά, αποτελεί κοινωνική αναλγησία και κακή πρακτική για έναν δήμο να «επιβάλει» στην ουσία νέα αφαίμαξη και μάλιστα σε μια περίοδο εορτών με αυξημένες ανάγκες.

Δημοτικές Σύμβουλοι Παπάγου Χολαργού
Σιώτου Μαρία & Χαμηλοθώρη Νατάσσα