Το Christmas Festival Park… στο πιάτο σας! (pics)


Το «Μένουμε Χολαργό» ήταν εκείνο που πρότεινε την επιστροφή του παγοδρόμιου και των… Χριστουγέννων γενικότερα στο κεντρικό πάρκο και ο Δήμος το έκανε πράξη | Το Christmas Festival Park, λίγο πριν το επίσημο opening, σε μια… πριβέ φωτογράφιση, αποκλειστικά για το πρώτο Μέσο της πόλης

Στις 7 Ιανουαρίου 2018, γράφαμε:

Παγοδρόμιο Χολαργού. Σας έλειψε; (pics)

Καλοί οι καλικάντζαροι και οι αγιοβασίληδες μια στο τόσο όσο διαρκούν τα Χριστούγεννα, ακόμα καλύτερες οι υπερτοπικές και σαφώς πρωτοποριακές δράσεις, που από μόνες τους αρκούν για να διαφημίζουν την πόλη μας και την αγορά της και εκτός των τειχών.

Πάνε εννέα χρόνια από τότε που ένα όμορφο παγοδρόμιο έκανε την εμφάνισή του στο κεντρικό πάρκο του Χολαργού, δίπλα στο «Δημοτικό Καφέ». Μια πρωτοβουλία της τότε διοίκησης Νικολάου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Άγγελου Αναγνωστόπουλου, που αγκαλιάστηκε όπως ήταν αναμενόμενο από τους περισσότερους Χολαργιώτες (και μη).

Σε μια περίοδο που το «Δημοτικό Καφέ» παραμένει κλειστό (κάκιστα, καθώς θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί και η χειμερινή χρήση του, όπως συμβαίνει και με την αντίστοιχη περίπτωση του «Verde»), το παγοδρόμιο πέρα από τον ενθουσιασμό που είχε φέρει στη γειτονιά μας, είχε βοηθήσει και το «Καφέ» και τους εργαζομένους του, αφού, έστω και στο χέρι, όσοι εισέρχονταν στο πάρκο είχαν και τη δυνατότητα της αγοράς του καφέ, του σνακ ή του ποτού τους.

Το κεντρικό πάρκο του Χολαργού, επομένως, έστω και για μία σεζόν, είχε αποκτήσει ζωή και κατά τους χειμερινούς μήνες, χωρίς να παραμένει ανενεργό και… στη μοίρα του, όπως συμβαίνει από Οκτώβριο μέχρι και Απρίλιο.

Με τη γιορτινή περίοδο να λαμβάνει την Κυριακή (7/1) και επίσημα τέλος, καλό θα ήταν η σημερινή διοίκηση του ενιαίου πια Δήμου να αναλογιστεί εάν το παγοδρόμιο του Χολαργού αξίζει στο μέλλον να επανέλθει, κάνοντας ξανά τη γειτονιά μας σημείο αναφοράς και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Καλοί οι καλικάντζαροι και οι αγιοβασίληδες μια στο τόσο όσο διαρκούν τα Χριστούγεννα, ακόμα καλύτερες οι υπερτοπικές και σαφώς πρωτοποριακές δράσεις, που από μόνες τους αρκούν για να διαφημίζουν την πόλη μας και την αγορά της και εκτός των τειχών.

Μανώλης Χάλκος
Μένουμε Χολαργό

Στις 18 Οκτωβρίου 2019, γράψαμε:

Επιστρέφει το παγοδρόμιο στο Χολαργό!

Δέκα χρόνια μετά, το παγοδρόμιο που πρώτη η διοίκηση Νικολάου είχε φέρει στην πόλη επανέρχεται στο κεντρικό άλσος, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων εν όψει Χριστουγέννων | Μία ακόμη πρόταση του «Μένουμε Χολαργό» που γίνεται πράξη, μετά τη δημόσια παρέμβασή μας τον Ιανουάριο του 2018

Στις 7 Ιανουαρίου 2018 μεταξύ άλλων γράφαμε:

«Με τη γιορτινή περίοδο να λαμβάνει την Κυριακή (7/1) και επίσημα τέλος, καλό θα ήταν η σημερινή διοίκηση του ενιαίου πια Δήμου να αναλογιστεί εάν το παγοδρόμιο του Χολαργού αξίζει στο μέλλον να επανέλθει, κάνοντας ξανά τη γειτονιά μας σημείο αναφοράς και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Καλοί οι καλικάντζαροι και οι αγιοβασίληδες μια στο τόσο όσο διαρκούν τα Χριστούγεννα, ακόμα καλύτερες οι υπερτοπικές και σαφώς πρωτοποριακές δράσεις, που από μόνες τους αρκούν για να διαφημίζουν την πόλη μας και την αγορά της και εκτός των τειχών».

Ενάμιση χρόνο αργότερα, η Δημοτική Αρχή υιοθετεί μία ακόμη πρόταση του «Μένουμε Χολαργό» και επαναφέρει το παγοδρόμιο στο κεντρικό άλσος (Δημοτικό Καφέ), τοποθετώντας το ως επίκεντρο του «Christmas Festival Park», ενός μοναδικού πάρκου με παγοδρόμιο, καρουζέλ και διάφορα παιχνίδια σε προσιτές τιμές, με ωράριο λειτουργίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ.

Το «Christmas Festival Park» θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, για ατελείωτες ώρες διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους!

Και σήμερα (6/12), έστω κι αν το χρονοδιάγραμμα του Δήμου έπεσε έξω ΚΑΙ εδώ, σας παρουσιάζουμε πρώτοι αυτό που προτείναμε και έγινε πράξη. Διότι, εδώ στο «Μένουμε Χολαργό» έχουμε πάνω απ’ όλα δίκαιη κρίση και άποψη. Και φυσικά, προτάσεις. Αμέτρητες ιδέες και προτάσεις για την πόλη που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε και για την οποία επιθυμούμε μόνο το καλύτερο, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Το χριστουγεννιάτικο πάρκο του Χολαργού ανοίγει και επίσημα τις πύλες του το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, ταυτόχρονα με το καθιερωμένο άναμμα του δέντρου στον περίβολο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Καλές γιορτές σε όλους!

Καλά Χριστούγεννα!