Τρεις χριστουγεννιάτικες Θείες Λειτουργίες στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης


Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενοριτών και κυρίως της νεολαίας, η ενορία της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού προγραμματίζει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας τρεις φορές κατά τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων (25/12).

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου 2019 (Παραμονή Χριστουγέννων), στον Καθεδρικό Ιερό Ναό θα τελεστεί Ιερή Αγρυπνία για την εορτή των Χριστουγέννων, από τις 9.30 μ.μ. έως τις 12.30 περίπου μετά τα μεσάνυχτα.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα (25/12), στις 5.00 το πρωί θα τελεστούν παραδοσιακά ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων (του Μεγάλου Βασιλείου), ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Γ’ Θεία Λειτουργία, από τις 8.45 π.μ. έως τις 10.15 π.μ.

Με τον τρόπο αυτό, η ενορία της προστάτιδας του Χολαργού δίνει την ευκαιρία για συμμετοχή στον πανηγυρικό εκκλησιασμό της κορυφαίας εορτής, με σύνθημα: «Όλοι να γιορτάσουμε Χριστούγεννα! Όλοι να συμμετάσχουμε στη χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία!».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι άνθρωποι της Παναγίας Φανερωμένης, «ειδικά η Ι. Αγρυπνία και η Γ’ Θ. λειτουργία προσφέρονται για νέους, οικογένειες με μικρά παιδιά και γενικά για όσους για αντικειμενικούς λόγους δεν διευκολύνονται στη συμμετοχή της πρώτης Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων».