Αρχίζουν τα έργα στο 1ο Λύκειο


Υπεγράφη την Τετάρτη (29/1) από Δήμο και ανάδοχο η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση του 1ου Λυκείου Χολαργού», το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής.

Η εργολαβία περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα κτίρια, στον αύλειο χώρο και στον άμεσα περιβάλλοντα χώρο του σχολικού συγκροτήματος, με στόχο τη στατική ενίσχυση, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου καθώς και της προσβασιμότητας των ΑμεΑ/ΑΜΚ.

Για την εξοικονόμηση ενέργειας προβλέπεται η μόνωση κτιρίων με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, η μόνωση δωμάτων και στεγών, η τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, η αντικατάσταση και βελτίωση κουφωμάτων και η τοποθέτηση θερμομονωτικών υαλοπινάκων.

Αντίστοιχα, για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία θα γίνει διαμόρφωση ραμπών, χώρων υγιεινής και ανελκυστήρα ειδικών προδιαγραφών.

Εντός του σχολικού συγκροτήματος θα εγκατασταθεί ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου και ενεργειακής διαχείρισης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, με στόχο τον περιορισμό της καταναλισκόμενης ενέργειας, την έγκαιρη ανίχνευση βλαβών και τη συνεχή και ασφαλή λειτουργία του εξοπλισμού.

Το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης Κτιρίου θα ελέγχει:

1. Το σύστημα θέρμανσης σχολικού συγκροτήματος

2. Το σύστημα αερισμού σχολικού συγκροτήματος

3. Το σύστημα φωτισμού σχολικού συγκροτήματος. Ταυτόχρονα, θα διαχειρίζεται μέσω καταγραφών τα ενεργειακά δεδομένα της εγκατάστασης.

Το έργο, κόστους 793.876,66 ευρώ, θα ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει 15 περίπου μήνες.