ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: Επιστράτευσε και την αστυνομία κατά των γονέων!

Σκηνικά που σε άλλη χρονική περίοδο και με διαφορετική διοίκηση θα είχαν ρίξει ακόμη και τον ίδιο το Δήμαρχο συνεχίζουν να εκτυλίσσονται καθημερινά σε Χολαργό και Παπάγου με επίκεντρο τα σχολεία και τις Ενώσεις Γονέων | Συντονισμένη επιχείρηση εκφοβισμού που παραπέμπει σε άλλες εποχές καταγγέλλει το 2ο Νηπιαγωγείο Χολαργού, με δράστη ξανά τον περίφημο Αντιδήμαρχο Σιαμάνη | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο την προσεχή Δευτέρα (3/2) από σύσσωμο το γονεϊκό κίνημα

Η συνέχεια τού… σίριαλ που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (31/1), με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού να επανέρχεται δριμύτερο και να εξαπολύει νέα, σφοδρότερη επίθεση σε Αποστολόπουλο και συν αυτώ, λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Βασίλη Σιαμάνη.

Στο νέο καταγγελτικό τους κείμενο, οι γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, μετά την αναφορά για επιχείρηση φίμωσής τους από τη Δημοτική Αρχή, κάνουν τώρα λόγο και για προσπάθεια εκφοβισμού τους από τη διοίκηση Αποστολόπουλου, με το Βασίλη Σιαμάνη να επιστρατεύει αυτή τη φορά, μετά τους δημοτικούς υπαλλήλους, και το Αστυνομικό Τμήμα (!) του Χολαργού, προκειμένου να… συνετίσει μια και καλή τους διαμαρτυρόμενους γονείς και τα συλλογικά τους όργανα.

Αναλυτικά:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΦΥΛΑΞΗ & ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΙΑ!

Η Δημοτική Αρχή, συνεχίζοντας την προκλητική της στάση απέναντι στα αιτήματά μας, έπειτα από την επιχείρηση φίμωσης με την απαγόρευση σε εκπροσώπους μας να πάρουν το λόγο στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και την αποκαθήλωση του πανό που αναρτήσαμε μαζί με άλλους Συλλόγους, περνάει στην επιχείρηση εκφοβισμού.

Την Παρασκευή 31/1, έπειτα από παρέμβαση του Αντιδημάρχου καθαριότητας υπήρξε τηλεφωνική κλήση από το Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Παπάγου- Χολαργού. Η αιτιολογία της τηλεφωνικής κλήσης ήταν να γίνουν «συστάσεις» ώστε το πανό που είχε επανατοποθετηθεί στη θέση του από τους Συλλόγους Γονέων την Παρασκευή 31/1 να αποσυρθεί.

Καταλαβαίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να εξηγήσει στους γονείς γιατί την ώρα που επικαλείται τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου και ασχολείται με ένα πανό, αφήνει τα σχολεία χωρίς προσωπικό καθαριότητας θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας, σε μια περίοδο μάλιστα που βρίσκονται σε έξαρση οι ιώσεις.

Καταλαβαίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή νιώθει εκτεθειμένη απέναντι στους γονείς γιατί ενώ εδώ και πολλούς μήνες είναι ενήμερη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν έχει δώσει λύση και αν πραγματικά ήθελε να δώσει λύση δε θα αντιμετώπιζε τους Συλλόγους Γονέων ως εχθρούς.

Δεν ανεχόμαστε, όμως, στις δράσεις διεκδίκησης που συλλογικά αποφασίζουν οι γονείς μέσω των δημοκρατικών τους διαδικασιών, να επιστρατεύεται ακόμα και η αστυνομία με σκοπό να εκφοβιστούμε. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Όσο για τις επικλήσεις περί νομιμότητας των δράσεων μας, τους τις επιστρέφουμε. Γιατί αυτό που θα πρέπει να απαντήσει η Δημοτική Αρχή είναι ποιο νομικό πλαίσιο της επιτρέπει να αφήνει τα σχολεία μας χωρίς το απαραίτητο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους και εκτεθειμένη την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών μας.

Καλούμε όλους τους γονείς του σχολείου μας να συμμετέχουν τη Δευτέρα 3/2 στη διαμαρτυρία στο Δημαρχείο, αφού αφήσουμε τα παιδιά μας στο σχολείο το πρωί, δράση που αποφασίσαμε ομόφωνα στην κοινή Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, στην οποία όπως μας έχει ενημερώσει θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Χολαργού.

Στη διαμαρτυρία της Δευτέρας θα καταθέσουμε τις υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών και θα ζητήσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού