Επικίνδυνη εκτροπή της διοίκησης Αποστολόπουλου


Δίχως προηγούμενο η φασιστικού τύπου καθαίρεση του πανό διαμαρτυρίας του γονεϊκού κινήματος από τα σχολεία της 17ης Νοεμβρίου με εντολή… Σιαμάνη, με τους Συλλόγους Γονέων να κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους για ξεκάθαρη επιχείρηση φίμωσής τους από πλευράς Δημοτικής Αρχής.

Για ξεκάθαρη επιχείρηση φίμωσής τους από Αποστολόπουλο και συν αυτώ κάνουν λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης (30/1) οι Σύλλογοι Γονέων του σχολικού συγκροτήματος της 17ης Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των 2ου & 3ου Νηπιαγωγείων και 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Χολαργού, με αφορμή τη μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του γονεϊκού κινήματος και της Δημοτικής Αρχής, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης (29/1) στην ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας στα κάγκελα του σχολικού συγκροτήματος επί της οδού 17ης Νοεμβρίου.

Το ίδιο βράδυ, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι Σύλλογοι Γονέων των 2ου & 3ου Νηπιαγωγείων και 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Χολαργού, με εντολή και αυτοπρόσωπη παρουσία τού, προερχόμενου μάλιστα από το χώρο του… προοδευτικού ΠΑΣΟΚ, Αντιδημάρχου Καθαριότητας Χολαργού, Βασίλη Σιαμάνη και σε συνεννόηση προφανέστατα με το Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, το πανό κατέβηκε από δημοτικούς υπαλλήλους, με την τουλάχιστον αστεία πρόφαση ότι η παρουσία του αντιβαίνει τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου!

Η αψυχολόγητη αυτή κίνηση από πλευράς Δημοτικής Αρχής πιστοποιεί μεν την ιδιαίτερα δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει άπαντες στο Δημαρχιακό Μέγαρο με αφορμή την ολομέτωπη σύγκρουση με το γονεϊκό κίνημα Χολαργού και Παπάγου, θα πρέπει ωστόσο ταυτόχρονα να προβληματίσει έντονα κάθε έναν Χολαργιώτη και Παπαγιώτη ξεχωριστά και πρωτίστως εκείνους που καθόρισαν το αποτέλεσμα των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών και μάλιστα από την α’ Κυριακή…

Ακολουθεί η καταγγελτική ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων των 2ου & 3ου Νηπιαγωγείων και 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Χολαργού:

«Καταγγέλλουμε την επιχείρηση φίμωσης των Συλλόγων Γονέων του συγκροτήματος της 17ης Νοεμβρίου από τη Δημοτική Αρχή και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Σιαμάνη, ο οποίος αυτοπροσώπως το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου κατέβασε το πανό που είχαμε αναρτήσει οι Σύλλογοι Γονέων την προηγούμενη ημέρα.

Η ανάρτηση του πανό με σύνθημα “Όχι άλλη κοροϊδία! Θέλουμε μόνιμο προσωπικό για καθαρά σχολεία, φύλαξη & τραπεζοκομία”, αποτέλεσε μια συμβολική κίνηση και μέρος των δράσεων που έχουμε αναπτύξει οι Σύλλογοι Γονέων εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα σχολεία από την έλλειψη προσωπικού.

Εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων ζήτησαν εξηγήσεις από τον κ. Σιαμάνη για την ενέργειά του να κατεβάσει το πανό. Η απάντηση που έλαβαν ότι αντιβαίνει τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου, είναι τουλάχιστον προκλητική για την κοινή λογική, τη στιγμή που στα σχολεία δεν έχει εξασφαλιστεί, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, το απαραίτητο προσωπικό για την καθαριότητά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα ανεχτούμε την προσπάθεια φίμωσης των δίκαιων αιτημάτων μας. Θα συνιστούσαμε στους αρμόδιους αντί να απασχολούν υπαλλήλους για να κατεβάζουν το πανό μας, να εξασφαλίσουν το απαραίτητο προσωπικό για να έχουμε καθαριότητα, φύλαξη και υπηρεσίες τραπεζοκομίας στα σχολεία μας».