Ιανουάριος πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους


Αναλυτικά το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού από τις 16 έως τις 31 Ιανουαρίου 2020, με παραστάσεις και δρώμενα για όλες τις ηλικίες.

Το πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Ιανουαρίου 2020» για μεγαλύτερες ηλικίες:

ΠΕΜΠΤΗ 16/1

Στη μεγάλη οθόνη: «ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ»

Ιταλογερμανική ταινία (2017) με βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ Λοκάρνο.

Μια «νεογέννητη» οικογένεια σε μια εκδρομή στις χιονισμένες ιταλικές Άλπεις παλεύει να βρει την ισορροπία της και τελικά την ευτυχία, μέσα σε αντικρουόμενα συναισθήματα. Οι προσπάθειες ενός άντρα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του γιου της συντρόφου του οδηγούνται στα άκρα και οι συνέπειες είναι τραγικές.

Ώρα Έναρξης: 20:45, Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1

Συναυλία: ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ με την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΥΦΤΟΥΛΑ-ΠΟΛΥΔΩΡΑ και τους QUATTRO ELEMENTI

Συναυλία με δύο εμβληματικά έργα της μουσικής δωματίου του Max Bruch με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από το θάνατο τού γερμανού ρομαντικού, από κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο κουιντέτο.

Οι συντελεστές του κουαρτέτου εγχόρδων “Quattro Elementi” είναι οι διεθνούς φήμης σολίστες Αλέξανδρος Χαλάψης (βιολί), Πέτρος Βλάσσης (βιολί), Αντίλοχος Τρανός (βιόλα) και Αλέξανδρος Χαραλάμπους (βιολοντσέλο).

Μαζί τους η καταξιωμένη πιανίστα, μουσικολόγος στο Αρσάκειο Ψυχικού, Κωνσταντίνα Γύφτουλα – Πολύδωρα.

Ώρα Έναρξης: 20:00, Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/1

Θέατρο: «ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟ» με τη ΓΩΓΩ ΜΠΡΕΜΠΟΥ

Η σπουδαία ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου σε ένα δραματικό μονόλογο από τον Βασίλη Μυριανθόπουλο σε μια συνάντηση επί σκηνής όλων των γυναικών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Μιλώντας για τη φρίκη των πολέμων, τη σημασία του να αποκτά κάποιος ρίζες, τη θέληση για επιβίωση και τη δύναμη της αγάπης, οι γυναίκες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, φαίνεται να είναι πρωταγωνίστριες σε αυτόν το μονόλογο.

Μια καθημερινή γυναίκα και μία εμβληματική ηρωίδα σε παράλληλους δρόμους μετά τον βυσσινόκηπο που έχασαν. Πώς διαχειρίζεται μια μάνα την απώλεια των παιδιών της; Πώς διαχειρίζεται μια γυναίκα την απώλεια του έρωτα της; Τραγούδι παράστασης «Όχι άλλες θάλασσες» σε ερμηνεία Αλέκας Κανελλίδου.

Ώρα Έναρξης: 20:00, Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/1

Συναυλία: «ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ»

Ένα αφιέρωμα που αναδεικνύει την ποιητική και μουσική δύναμη του Λόρκα, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από έργα του, υπέροχα μελοποιημένα από τους Μίκη Θεοδωράκη («Romancero Gitano») και Βασίλη Τενίδη («Δέκα τραγούδια από θεατρικά έργα του Λόρκα») σε μεταφράσεις Oδυσσέα Ελύτη, Αλέξη Σολομού και Ιουλίας Ιατρίδη, καθώς και τις 13 λαϊκές ισπανικές μπαλάντες («Trece Canciones polulares»), λαϊκά ισπανικά τραγούδια που ο Λόρκα επεξεργάστηκε και μετέγραψε για γυναικεία φωνή και πιάνο.

Ο Λόρκα αποτελεί περίπτωση ξένου λογοτέχνη που επηρέασε πολύ την ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία. Πολλά έργα του μεταφράστηκαν στα ελληνικά από σπουδαίους Έλληνες ποιητές και συγγραφείς και μελοποιήθηκαν από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες.

Ερμηνεία: ΑΜΑΛΙΑ ΤΑΤΣΗ. Στο πιάνο: ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΖΑΣ

Ώρα Έναρξης: 20:00, Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΕΜΠΤΗ 30/1

Στη μεγάλη οθόνη: «Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ»

Ισπανική ταινία (2018) που απέσπασε συνολικά 7 Βραβεία Γκόγια μεταξύ των οποίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ και Β’ Ανδρικής Ερμηνείας. Υποψήφια για το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έξυπνο και συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν (“Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει”) στο οποιο ο κόσμος ενός διεφθαρμένου πολιτικού καταρρέει. Μιλάει για την τεράστια πολιτική κρίση που ξέσπασε στην Ισπανία – αλλά ταυτόχρονα είναι ανατριχιαστικά αναγνωρίσιμη σε όλον τον κόσμο.

Ώρα Έναρξης: 20:45, Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/1

Συναυλία: «DEDICATION-ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» με το ΓΙΩΡΓΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ο Γιώργης Χριστοδούλου ανθολογεί ελληνικά και ξενόγλωσσα «τραγούδια-αφιερώματα» που μοιάζουν με επιστολές. Τραγούδια, άλλοτε με πολύ συγκεκριμένο παραλήπτη κι άλλες φορές με κάποιον γενικότερο αποδέκτη: το κοινό. Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Σταμάτη Κραουνάκη, Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σουγιούλ, Αττίκ, Φοίβου Δεληβοριά, Αρλέτας και του ίδιου του Γιώργη, καθένα με τη δική του ιδιαίτερη ιστορία, συνθέτουν ένα σύνολο από μουσικές «επιστολές» και υστερόγραφα γεμάτα λυρισμό και αμεσότητα.

Συμμετέχουν: Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο, ακορντεόν), Θάνος Κολοκυθάς (κιθάρες).

Ώρα Έναρξης: 20:00, Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Ιανουαρίου 2020» για μικρότερες ηλικίες:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1

Στη μεγάλη οθόνη: «ΜΑΡΝΙ, ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ»

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Κριστόφ και Βόλφγκανγκ Λαουνστάιν εμπνέονται από μία ευφάνταστη ιστορία των πολυαγαπημένων αδελφών Γκριμ και την μετατρέπουν σε μια μοντέρνα, ξεκαρδιστική και γλυκύτατη περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, που θα απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια! “Μερικές φορές ο κόσμος έξω από το ζεστό μας σπιτικό μοιάζει απειλητικός και ξένος… άλλες φορές, όμως, απλώς μας περιμένει να τον κατακτήσουμε!”

Ώρα Έναρξης: 17:00, Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/1

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ: «Αναζητώντας τον πλανήτη από Σοκολάτα» και «Astralis, Η ζωή των άστρων»

Το Kidsdome Planetarium, ένα φορητό πλανητάριο έρχεται να παρουσιάσει σε προβολή Full Dome 360° με εντυπωσιακό τρόπο τον μαγευτικό κόσμο του διαστήματος και να ενθαρρύνει την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον των παιδιών.

Ανάλογα με την Ηλικία των παιδιών θα επιλέγεται η κατάλληλη προβολή:

Ηλικίες 3-9 ετών: Αναζητώντας τον πλανήτη από Σοκολάτα

Ηλικίες 9-15 ετών: Αστράλις. Η ζωή των άστρων

Κατά την διάρκεια της δράσης θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση των παιδιών έξω από το πλανητάριο.

Ώρες: Από 11:00 – 14:30, Εκθεσιακός Χώρος Δημαρχείου, επίπεδο -2 (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/1

Θέατρο Σκιών: ««Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ»

Μια ξεκαρδιστική παράσταση με τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα από τον καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Λιούνη, που ασχολείται με την ηθοποιία και τη σκηνοθεσία θεάτρου.

Ώρα Έναρξης: 17:00, Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ