ΚΝΕ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ: «Να τους κόψουμε τον αέρα»


Σε κινητοποίηση στο Δημαρχείο καλεί όλα τα σχολεία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού η Οργάνωση Βάσης Χολαργού-Παπάγου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, με αφορμή «την προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών από τη διοίκηση Αποστολόπουλου και την μπαχαλοποίηση των Δημοτικών Συμβουλίων από την ίδια τη Δημοτική Αρχή».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης (29/1) η ΚΝΕ Χολαργού-Παπάγου:

ΟΒ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των τελευταίων εβδομάδων, μαθητών των Λυκείων του Δήμου να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, με αφορμή οξυμένα ζητήματα ελλείψεων και υποδομών που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους!!

Είναι απαράδεκτο το 2020, να συζητάμε αν θα έχουμε θέρμανση στο σχολείο μας, αν θα πέφτουν σοβάδες, αν θα έχουμε καθαριότητα. Είναι απαράδεκτο να μην είναι εξασφαλισμένο το αν το 1ο Λύκειο Χολαργού θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής του. Αν θα έχουν τις απαραίτητες σύγχρονες υποδομές στα σχολεία για αθλητισμό και πολιτισμό!

Με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ, για αλλαγές στην Παιδεία όπως επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και το “Εθνικό Απολυτήριο”, το σχολείο γίνεται πιο ανταγωνιστικό, της “παπαγαλίας”. Ένα σχολείο “Εξεταστικό Κέντρο”, το οποίο θα ξεσκαρτάρει τους μαθητές από μικρούς, πιστό στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Οι αλλαγές αυτές έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη κακό σχολείο, το οποίο μας αγχώνει!! Ένα τέτοιο σχολείο υπηρέτησε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολείο για το οποίο οι οικογένειές μας βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια και άλλα πολλά. Φέρνουν αλλαγές στην Παιδεία συνολικά που οδηγούν στην απαξίωση κι άλλο των πτυχίων που θα παίρνουμε αύριο από τα Πανεπιστήμια, αφού τα ισοτιμούν με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων! ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα ως κυβερνήσεις κρατούν μειωμένα στο 70% τα χρήματα για τα σχολεία, λεφτά για το ΝΑΤΟ, για πολέμους όμως δίνουν αβέρτα (4,2 δισ. ευρώ το χρόνο)!!. Μαζί τους ο Δήμος βάζει πλάτη στις πολιτικές τους, μπαχαλεύει Δημοτικά Συμβούλια για τα ζητήματά μας και κοροϊδεύει τα 15μελή μας σε συναντήσεις “και καλά” για την επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία, ενώ προσπαθεί να εκφοβίζει μαθητές αγωνιστές. Να τους κόψουμε τον αέρα!!

Παλεύουμε για δημόσια, δωρεάν Παιδεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες, που να μορφώνει ολόπλευρα το σύνολο των μαθητών, για ανθρώπους με κριτική σκέψη, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν στη ζωή τους. Μέσα από αγώνες με πλατιά κουβέντα σε κάθε σχολείο, στα 5μελή, 15μελή στις Γενικές Συνελεύσεις, με κοινό συντονισμό με άλλα σχολεία θα οργανώνουμε τον αγώνα μας, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ. Κόντρα στο βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και στο φύτρωμα βάσεων σε όλη τη χώρα! Δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό!

Καλούμε σε κινητοποίηση στο Δημαρχείο όλα τα σχολεία του Δήμου!

Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Θέλουμε ζωή και μόρφωση στο ύψος των αναγκών μας!