ΣΙΑΜΑΝΗΣ: «Κραυγές και ένταση από πολιτικοποιημένους γονείς»

Τους λόγους που τον οδήγησαν στο κατέβασμα του πανό διαμαρτυρίας των Ενώσεων Γονέων από το σχολικό συγκρότημα της 17ης Νοεμβρίου εξηγεί με ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χολαργού, Βασίλης Σιαμάνης, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να επιτεθεί φραστικά στους γονείς «που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα σχολεία ως τρόπους προβολής των δικών τους προσωπικών φιλοδοξιών».

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Σιαμάνη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Αγαπητοί, σε συνέχεια της ανακοίνωσης από μέρος γονέων σχετικά με τη χτεσινή μου κίνηση ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας, να απομακρύνω με υπάλληλο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, το πανό από σχολείο, σας ενημερώνω για τα εξής:

Οι νόμοι δεν κάνουν εξαιρέσεις και δεν εξετάζονται κατά περίπτωση. Είναι κοινά εφαρμόσιμοι και δεν δέχονται εξαιρέσεις.

Οι όποιες προσωπικές μου απόψεις, καλώς ή κακώς δεν μου επιτρέπουν να δρω κατά συνείδηση. Αν δηλαδή συμφωνώ με το περιεχόμενο μιας αφίσας ή ενός πανό, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις θεσμικές μου υποχρεώσεις.

Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τα κοινά, κύρια μέριμνά μου ήταν και είναι ο ουσιαστικός διάλογος του δημότη με την δημοτική αρχή. Όχι οι κραυγές και η ένταση. Ο διάλογος. Και οι λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο σας καλώ να πείτε ότι θέλετε, μέσα από νόμιμους τρόπους επικοινωνίας.

Η διαδρομή μου μέχρι σήμερα, η ενασχόλησή μου με τα κοινά, η ένταξή μου σε πολιτικές οργανώσεις και σωματεία είχε πάντα ένα κοινό. Τη δημοκρατία, μακριά από τα άκρα, με σεβασμό προς όλους και χωρίς παρωπίδες.

Οποιαδήποτε αιχμή και υπονοούμενο, για τις αξίες και τα πιστεύω μου, εκτός από άστοχο είναι και ανήθικο. Και σταματάει εδώ.

Και κάτι τελευταίο. Η ζωή δεν με αξίωσε ακόμα να γίνω γονέας. Ωστόσο σέβομαι απόλυτα το ρόλο των γονέων ως κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την κοινωνία μας. Με δεδομένο αυτό το σεβασμό, επιτρέψτε μου να αποδοκιμάσω την προσπάθεια κάποιων, να εκμεταλλευτούν τα σχολεία ως τρόπους προβολής των δικών τους προσωπικών φιλοδοξιών και να τα μετατρέψουν σε πεδία σύγκρουσης μιας μερίδας πολιτικοποιημένων γονέων.

Τα σχολεία ανήκουν στα παιδιά. Αποκλειστικά.

Βασίλης Σιαμάνης
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κοινότητας Χολαργού