Τίμησε τους πεσόντες των Ιμίων ο Δήμος (pics)


Τους τρεις ήρωες που έπεσαν στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996, το Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Έκτορα Γιαλοψό, τίμησε για μία ακόμη χρονιά, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού.

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Αρχείου-Μουσείου Παλαιών Χαρτών & Χαρακτικών Αττικής, Υποναυάρχου ε.α. Γεωργίου Μάλφα και του Κοσμήτορα, Παναγιώτη Αλεξόπουλου.

Στη συνέχεια, ο Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κρασσάς, σε μία αναλυτική ομιλία, παρουσίασε το ιστορικό πλαίσιο και τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν στα Ίμια το 1996.

Τέλος, η Μικτή Χορωδία Δήμου του Παπάγου-Χολαργού, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή και συνοδεία της Πόπης Μάλφα στο πιάνο, έκλεισαν μουσικά την εκδήλωση.

Τη Δημοτική Αρχή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Βασίλης Ξύδης και ο Επίτιμος Δήμαρχος Χολαργού, Χαράλαμπος Σκούρτης.

Το παρών έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και μέλη της οικογένειας του Χριστόδουλου Καραθανάση.

Υπενθυμίζουμε την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων των Ιμίων επί της οδού Κορυτσάς, έξωθεν του Μεγάλου Πάρκου Παπάγου, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2020, στις 11.00 το πρωί.