Αποχωρήσεις «βόμβα» Βαλυράκη-Παραδέλλη


Άρχισαν τα… όργανα στην παράταξη Αποστολόπουλου, πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος από την επανεκλογή του Δημάρχου | Και… μπαϊράκι Παπαγιωτών Συμβούλων, οι οποίοι έβαλαν «στοπ» στη μετονομασία της οδού Καρναβία

Σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (26/2), για να ολοκληρωθεί τα… ξημερώματα της Πέμπτης (27/2), με βασικότερο θέμα την παντελή έλλειψη καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, δεν έλειψαν και οι… εκπλήξεις.

Και δεν αναφερόμαστε στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα, όπου ο κάθε πικραμένος κατέθετε τον πόνο του στο μικρόφωνο προσφέροντας αξέχαστες στιγμές στους 15 (!) που παρακολουθούσαν δια ζώσης και τους 7 (!!) από το διαδίκτυο, αλλά στα θέματα 5, 8 και 9.

Εκεί όπου έγινε και επισήμως γνωστή η παραίτηση του Θανάση Βαλυράκη, τόσο από τη θέση του εκπροσώπου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού στις Γενικές Συνελεύσεις της «ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΑΕΡΙΟ Α.Ε.» όσο και από εκείνη του εκπροσώπου του Δήμου στο Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Κι αν η διπλή αυτή παραίτηση ενός εκ των κομβικότερων συνοδοιπόρων του Ηλία Αποστολόπουλου φαίνεται άνευ ιδιαίτερης σημασίας στους μη γνωρίζοντες, η αιφνιδιαστική αντικατάσταση της Κοινοτικής Συμβούλου Χολαργού και στενής συνεργάτιδας του κ. Βαλυράκη, Ισμήνης Παραδέλλη, από την Αντιπροεδρία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, όπου εκφράστηκε μάλιστα με έντονα παράπονα προς την Πρόεδρο, Λίλα Σουρανή, αλλά και τον ίδιο το Δήμαρχο, έρχεται να δέσει τις δύο υποθέσεις, με ό,τι αυτές συνεπάγονται για το δημοτικό μας μέλλον.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και το ξεκάθαρο βέτο που έθεσαν στο Δήμαρχο οι Παπαγιώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι Οικονόμου, Παρίση και Κούτρας, αναφορικά με το θέμα μετονομασίας της οδού Καρναβία σε Οδό Κορέας (ή Σεούλ).

Έχοντας βγει από τα ρούχα τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης του 21ου θέματος, οι τρεις αιρετοί της κηπούπολης ανάγκασαν ουσιαστικά το Δήμαρχο να πάρει προσωρινά πίσω το θέμα που άνοιξε η πρεσβεία της Κορέας (βρίσκοντας σύμφωνο το περιβάλλον Αποστολόπουλου), αναβάλλοντάς το για… επόμενη συνεδρίαση.

Σε όλα αυτά, αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι ήδη προ ημερησίας οι 13 από τους 16 Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης γύρισαν την πλάτη στο Δήμαρχο, με μόλις τρεις Συμβούλους της διοίκησης να παίρνουν το λόγο για να… υπερασπιστούν τον επικεφαλής τους στη δήθεν λάσπη που δέχεται από τον τοπικό Τύπο, γίνεται κατανοητό πως στην παράταξη Αποστολόπουλου υπάρχει σαφέστατο «θέμα».

Κι όλα αυτά, πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένα ημερολογιακό έτος από την επανεκλογή του Ηλία Αποστολόπουλου στο αξίωμα του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού.

Το «Μένουμε Χολαργό» δημοσιεύει αυτούσιες τις επιστολές που αντάλλαξαν Παραδέλλη-Αποστολόπουλος και οι οποίες αναγνώστηκαν από την ίδια την κ. Παραδέλλη στη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου:

«Από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μου με την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Σουρανή, ζήτησα να ενημερωθώ για όλα τα θέματα της Σχολικής Επιτροπής και για όλα όσα θα την ενημέρωνε ο πρώην Πρόεδρος κ.Τράκας. Αυτό δεν έγινε ποτέ!

Ζήτησα, επίσης, να επισκεφτούμε μαζί τους διευθυντές των σχολείων και να δούμε τα προβλήματα τους, και μετά απο δική μου πίεση πήγαμε στα σχολεία του Χολαργού, ουδέποτε στου Παπάγου όπου πήγε μόνη της (είχε βάλει υποψηφιότητα και δεν εκλέχτηκε).

Οταν οι διευθυντές ζήτησαν να παρευρεθούμε στα σχολικά συμβούλια με απέκλεισε.
Στις 18/11/19 ζητήθηκε να αντικάταστήσω την Πρόεδρο στα καθήκοντα της στο συμβούλιο, λόγω ασθένειας της, και παρόλο που δεν είχα καμία ενημέρωση ανταπεξήλθα κανονικά.

Ποτέ και για κανένα λόγω όλη η Επιτροπή δεν ενημερώθηκε για καμία εκδήλωση.
Επίσης, δεν είχαμε καμία ενημέρωση για τις καταλήψεις στα σχολεία όπου κάποιες συνεχίζονται ως και σημερα.

Τέλος, δεν ειναι δυνατό να μαθαίνω από διάφορα μέλη των συλλογων γονέων των σχολείων και όχι απο την πρόεδρο για διάφορα θέματα, εκδηλώσεις αλλά και για τη συγκρότηση Συμβουλιών Σχολικών Κοινοτήτων.

Για κάποιους δυστυχώς ο αντιπρόεδρος είναι διακοσμητικό στοιχείο! Για μένα όχι!!!!

Και αναρωτιέμαι….πως εγώ θα αντικαταστήσω την Πρόεδρο αν χρειαστει ποτέ ξανά χωρίς να είμαι ενήμερη για κανένα θέμα ;; Πως θα δώσω σωστή απάντηση στους γονείς που συναντάω καθημερινά και μου λένε τα προβλήματα τους ; Και τέλος πως θα υπογράψω απολογισμό όταν δεν έχω καμία ενημέρωση για τα έσοδα και τα έξοδα της σχολικής επιτροπής; Πόσο καλό κάνει στην εικόνα της παράταξης μας αυτή η αναίτια στάση της Προέδρου; Που αποσκοπεί και τι κέρδος νομίζει ότι θα έχει;

Εγώ προσωπικά νιώθω εντάξει με τον εαυτό μου και με την προσφορά μου ως τώρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εκλέχτηκα Κοινοτική Σύμβουλος και πάλι.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζήτησα από τον δήμαρχο να πάρει θέση. Και ακόμα περιμένω.

30/01/2020

Αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Κοινοτική Σύμβουλος Χολαργού
Ισμήνη Παραδέλλη»

«Αγαπητή Ισμήνη,

Με έκπληξη ενημερώθηκα για την δήλωσή σου κατά την συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Φαίνεται ότι η συνάντησή μας την Παρασκευή 24/1 και ώρα 11:00 στο γραφείο μου δεν είχε αποτέλεσμα, ή μάλλον σύμφωνα με τα λεγόμενά σου δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, από τη στιγμή που δηλώνεις δημόσια ότι δεν ανταποκρίθηκα στην έκκλησή σου να δούμε από κοινού τα θέματα της σχολικής επιτροπής.

Αγαπητή μου Ισμήνη, γνωριζόμαστε χρόνια, και δεν επιθυμώ να αντιδικήσω μαζί σου. Αντίθετα, για να σε διευκολύνω, θα ζητήσω την αντικατάστασή σου από το Δ.Σ. της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου μέχρι σήμερα. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε κοινούς αγώνες για το καλό της πόλης που αγαπάμε.

Με εκτίμηση,
Ηλίας Αποστολόπουλος
Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού».

«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

διαβάζοντας την επιστολή σας απόρησα, γιατί αναφέροντας σε εσάς πραγματικά γεγονότα και ζητώντας από εσάς να ενημερωθώ ώστε να μπορέσω να βοηθήσω για το καλό της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της παράταξής μας γενικότερα, εσείς μου προτείνατε για “διευκόλυνσή μου” πάντα, την αντικατάστασή μου.

Σας δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ, θέλοντας με ζήλο και αλτρουισμό να βοηθήσω τον Δήμο μας και την παράταξή μας.

Σε εσάς εναπόκειται να κρίνετε με ποιον τρόπο θα αξιοποιήσετε αποδοτικότερα τα εκλεγμένα στελέχη της παράταξής μας.

Σας παρακαλώ πολύ το παρόν να πρωτοκολληθεί και να μου αποσταλεί ο αριθμός πρωτοκόλλου.

Ευχαριστώ πολύ

Σύμβουλος Κοινότητας Χολαργού
Αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Παραδέλλη Ισμήνη».