Έκοψε την πίτα της η Ολυμπιάδα (pics)


Με απόλυτη επιτυχία και σε ένα κατάμεστο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (2/2) η εορταστική εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας για το 2020 από τον Αθλητικό Σύλλογο Ολυμπιάδα Παπάγου.

Η συγκεκριμένη εορταστική εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, συνιστά σημείο αναφοράς για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ολυμπιάδας Παπάγου, με παρούσα σύσσωμη την αθλητική οικογένεια του συλλόγου, αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, μέλη, γονείς, φίλες και φίλους αλλά και παρουσία της Δημοτικής Αρχής, της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ), Προέδρων και εκπροσώπων των αθλητικών συλλόγων Χολαργού και Παπάγου, των χορηγών και υποστηρικτών του.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους:

Από τη Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού, ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ποιότητας Ζωής & Παιδείας, Μιχάλης Τράκας, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, Μιχάλης Υφαντής, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, Βασίλης Σιαμάνης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, Δημήτρης Οικονόμου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, Θανάσης Αυγουρόπουλος, ο Πρόεδρος του Αρχείου-Μουσείου Παλαιών Χαρτών & Χαρακτικών Αττικής, Γεώργιος Μάλφας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, Ειρήνη Βεντουζά-Παπανικολάου, Θανάσης Κούτρας, Μιχάλης Χατζής, Δημήτρης Τούτουζας, Μαρία Σιώτου, Νατάσσα Χαμηλοθώρη-Κουγιουμτζοπούλου.

Από τους αθλητικούς φορείς: Το μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑ, Βαγγέλης Λημνιάτης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΑΣ Παπάγου, Τάσος Καϊμάκης και η Πρόεδρος του ΔΣ του ΓΑΣ Χολαργού, Βάνα Ξένου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ολυμπιάδας Παπάγου, Κώστας Κώτσης, καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε εκ μέρους του ΔΣ καλή χρονιά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, με υγεία, με ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον για όλα τα παιδιά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ολυμπιάδας Παπάγου, Αχιλλέας Μελισσάρης, όπου ευχαρίστησε θερμά τους επίσημους προσκεκλημένους για την παρουσία τους και με προσήνεια λόγου αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο και την πορεία του συλλόγου.

Η ομιλία του Αχιλλέα Μελισσάρη ξεκίνησε με την αναφορά στις δύο απώλειες το 2019, του μεγάλου εργάτη και υπηρέτη του αθλητισμού, Σπύρου Βαρυπάτη και του πολυαγαπημένου φίλου, συμπολίτη μας και υποστηρικτή του συλλόγου, Σίμου Παργινού.

Στη συνέχεια συνεχάρη την επανεκλεγείσα Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, καθώς και όλους όσοι τιμήθηκαν με την προτίμηση των συμπολιτών μας.

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας που ακολούθησε:

«Το ΔΣ του συλλόγου ανανεώθηκε με την εκλογή 2 νέων μελών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, τα 2 πρώην μέλη του ΔΣ, τον Δημήτρη Μπιλάλη και τον Σπύρο Τζανετάκο για τη βοήθειά τους επί σειρά ετών και τη μεγάλη τους συμβολή σε αυτό που έχουμε πετύχει τα τελευταία 10 χρόνια.

Συνεχίσαμε ΚΑΙ την προηγούμενη χρονιά την προσπάθειά μας για να πετύχουμε αυτά που πιστεύουμε ότι είναι ο σκοπός της λειτουργίας μας. Πρώτο μέλημά μας, η δημιουργία συνθηκών και περιβάλλοντος ώστε να κάνουμε τον αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ ελκυστική απασχόληση για τα παιδιά και τους νέους και δεύτερον να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του αθλήματος μέσα από τη σωστή ατομική και ομαδική βελτίωση.

Α. Συνθήκες και περιβάλλον λειτουργίας

• Τα νούμερα: 23 τμήματα με ηλικίες από το νηπιαγωγείο μέχρι άνδρες, 12 προπονητές και 1 γυμναστή, περίπου 65 προπονήσεις και 5 προγράμματα εκγύμνασης την εβδομάδα, 12 τμήματα-7 ηλικιακών κατηγοριών συμμετέχουν σε αγώνες.
• Στους προπονητές μας οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος του επιτυχημένου περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί. Και υπάρχει εδώ κάτι ενδιαφέρον και όχι τυχαίο. Τέσσερις από τους προπονητές μας ξεκίνησαν την προπονητική τους καριέρα από την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και 3 από τους προπονητές μας υπήρξαν αθλητές του συλλόγου. Ο Χρήστος Σγουρίτσας δε, είναι ήδη μαζί μας 10 χρόνια. Οι προπονητές μας γίνονται μέλη της οικογένειάς μας. Και βέβαια έχουμε επιτυχία και αναγνωρισιμότητα και για τους προπονητές μας. Για τρίτη χρονιά ο προπονητής μας Χρήστος Σγουρίτσας συνεχίζει το εξαιρετικό του έργο σαν ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Παμπαίδων ενώ ο προπονητής μας Κοσμάς Μελισσάρης-Παπανικολάου, επιλέχτηκε από την Ομοσπονδία να παρακολουθήσει, σε έναν τριετές κύκλο, το σχολείο πιστοποίησης προπονητών ανάπτυξης της FIBA Europe.
• Συνεχίσαμε την καθιερωμένη σωματομετρική παρακολούθηση των αθλητών μας σε συνεργασία με το κέντρο Athletic Lab.
• Οργανώσαμε ενημερωτική συνάντηση γονέων και αθλητών σχετικά με την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εργομετρικών μετρήσεων και ευχαριστούμε γι αυτό τον Δόκτωρα κο Βαβέτση για τη εξαιρετικά χρήσιμη συμμετοχή του.
• Επαναλάβαμε με εξαιρετική επιτυχία, το πρόγραμμα ειδικής προπόνησης, κατάρτισης και αθλητικής προετοιμασίας με την ονομασία (B.E.S.T. P) που γίνεται στο τέλος Ιουνίου, με συμμετοχή παιδιών ηλικίας 9-13 ετών.
• Σε ότι αφορά την εξωστρέφεια μας και την προσπάθεια επικοινωνίας και επαφών εκτός συλλόγου:
Συμμετείχαμε στην «ΗΜΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ» παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό το σύλλογό μας. Συμμετείχαμε και κατακτήσαμε τη πρώτη θέση, σε τουρνουά ακαδημιών στην Κεφαλλονιά με το τμήμα των 2006. Συμμετείχαμε και κατακτήσαμε τη 2η θέση στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά στο Λουτράκι με το τμήμα των 2007. Λάβαμε μέρος στο τουρνουά Junior NBA Greece υπό την αιγίδα του NBA.
• Μέσα από διαδικασία κριτηρίων και αξιολόγησης επιλεγήκαμε από τον ΟΠΑΠ, σαν ένας από τους 60 συλλόγους σε όλη τη χώρα (15 από την Αττική) για να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ “ΟΠΑΠ Ακαδημίες Μπάσκετ”. Πέρα από το ότι αυτή η επιλογή και συμμετοχή αποτελεί αναγνώριση του έργου μας, φιλοδοξούμε ότι θα μας εντάξει σε καινούργιες δράσεις και θα μας προσφέρει περισσότερη τεχνογνωσία.

Β. Αναπτυξιακή κατεύθυνση
✓ Στο Ανδρικό τμήμα του συλλόγου ακολουθούμε πιστά το σχεδιασμό μας, που έρχεται από παλιά και πλησιάζουμε όλο και πιο πολύ στον τελικό στόχο, που είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών προερχόμενων από τα τμήματα υποδομής. Ο μέσος όρος ηλικίας των αθλητών που συμμετείχαν στην ανδρική ομάδα ήταν κάτω των 22. Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και στους προπονητές τους Χρήστο Σγουρίτσα και Ανδρέα Μπεζεριάνο.
✓ Το εφηβικό τμήμα πραγματοποιώντας εξαιρετική χρονιά, τερμάτισε δεύτερο στον όμιλό του, χάνοντας την άνοδο στην Α’ Κατηγορία με διαφορά πόντων στον αγώνα μπαράζ. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητές τους Χρήστο Σγουρίτσα και Παναγιώτη Υφαντή.
✓ Το παιδικό τμήμα για άλλη μια χρονιά πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και πέτυχε την παραμονή στην Α’ Κατηγορία. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές τους, Παναγιώτη Κομπόγιωργα και Μπάμπη Σαμοθράκη.
✓ Το τμήμα των παμπαίδων (2004) έφτασε μέχρι τους 8 του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή τους, Πάνο Κομπόγιωργα.
✓ Το τμήμα των κορασίδων, συνεχίζοντας την αναπτυξιακή και ανοδική του πορεία, κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλο του συμμετέχοντας έτσι στην επόμενη φάση. Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια, και στον προπονητή τους, Μιχάλη Μάζαρη.
✓ Το τμήμα των προμίνι (2006), κατέλαβε την δεύτερη θέση στον όμιλο του. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, και στον προπονητή τους Γιώργο Δελή.
• Έχει ιδιαίτερη σημασία και θα αναφέρω 3 χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες μας:
✓ Το παιδικό μας τμήμα ανέβηκε στην Α’ Κατηγορία πριν από 4 αγωνιστικές περιόδους. Είμαστε ο ένας από τους 6 μόνον συλλόγους, που έχουμε συνεχή παρουσία στην Α’ Κατηγορία από τότε.
✓ Συνεχίστηκε και το 2019 η συμμετοχή αρκετών αθλητών των ακαδημιών μας, στις τελικές επιλογές των κλιμακίων επίλεκτων αναπτυξιακού της ΕΣΚΑ, ενώ ο αθλητής μας Διονύσης Ρημαγμός είναι μέλος της του κλιμακίου Νότου της Εθνικής Παμπαίδων.
✓ Το τέλος της περσινής αθλητικής περιόδου βρίσκει τρεις αθλητές γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών μας να μετακινούνται σε ομάδες Εθνικών κατηγοριών και υψηλού επιπέδου υποδομών.

Γ. Ευχαριστίες στους υποστηρικτές

Στους συνεργάτες μου μέλη του ΔΣ που με ανιδιοτέλεια και με προσφορά προσωπικού και οικογενειακού χρόνου καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για το σκοπό μας.

Ευχαριστούμε το Δήμο για την οικονομική υποστήριξη, αλλά κυρίως τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε όπως και τον ΔΟΠΑΠ για τη δουλειά που συνεχίζεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους διευθυντές του Λυκείου και του 1ου Δημοτικού σχολείου Παπάγου για τη φιλοξενία που μας παρέχουν καθώς και τους προέδρους των δύο σχολικών επιτροπών τη χρονιά που πέρασε, κους Μιχάλη Τράκα και Χρήστο Πετράκη. Στη νέα πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κα Λίλα Σουρανή, ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την υποστήριξη:

• Την ΕΣΚΑ και τους άλλους διοργανωτές τουρνουά για τις ευκαιρίες που δίνουν στα παιδιά να αγωνίζονται.
• Τους Διαιτητές και κριτές της Αττικής για την παρουσία τους και την ανοχή τους
• Τα τοπικά μέσα έντυπης και ηλεκτρονικής επικοινωνίας που πάντα προβάλουν τις δραστηριότητες και το έργο μας
• Τo αθλητικό κέντρο ATHLETIC LAB και τον εργοφυσιολόγο δόκτωρα Γιώργο Βαβέτση
• Τους Αθλητικούς συλλόγους του Δήμου και ιδιαίτερα τους παράγοντες και τους προπονητές του ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ για τη γόνιμη συνεργασία και συγκατοίκηση. Επ’ ευκαιρία σε ότι αφορά στο μπάσκετ συγχαίρουμε τον ΑΚΟ ΑΡΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΣΚΑ Γυναικών.
• Και φέτος ένα ιδιαίτερο μεγάλο ευχαριστώ στο γιατρό καρδιολόγο Γιώργο Γεωργιάδη, που επί σειρά ετών, κάθε χρόνο, εξετάζει αφιλοκερδώς με υπευθυνότητα και συνέπεια δεκάδες αθλητές μας.
• Τους υποστηρικτές και χορηγούς μας για τη χρονιά που πέρασε που είναι:
o Το γνωστό σας κατάστημα ψητοπωλείο – πολίτικης κουζίνας “ΑΒΡΑΑΜ”
o Την εταιρεία “True Bites” των προϊόντων ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής
o Τα φωτοτυπικά κέντρα και βιβλιοπωλεία “ΠΑΣΙΑΛΗ” στο εμπορικό κέντρο Χολαργού και στη 17η Νοεμβρίου
o Το καφέ-bar “My Place”
o Το κρεοπωλείο Χολαργού “Γκίκας”
o Για την υποστήριξη της σημερινής μας εκδήλωσης
✓ Το SuperMarket “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ”
✓ Την εταιρία πληροφορικής “TechSupport”
✓ Το ηλεκτρονικό φαρμακείο “GEA pharmacy”
• Και βέβαια το μεγαλύτερο «χορηγό» μας το ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ»

Αμέσως μετά δόθηκε ο λόγος σε αθλητές και γονείς όπου πραγματικά συγκίνησαν και ενθουσίασαν συνάμα όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά υγεία σε όλους, με πολλές επιτυχίες για τις αθλήτριες και αθλητές, αλλά κυρίως να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος να υπηρετούν τις αξίες του αθλητισμού. Απηύθυνε τα θερμά του συγχαρητήρια στον πρόεδρο ΔΣ ΑΣΟΠ και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στους προπονητές και φυσικά σε όλους τους γονείς, τους οποίους ανήκει μεγάλο μερίδιο της επιτυχημένης πορείας της Ολυμπιάδας. Προηγήθηκε του χαιρετισμού του, η βράβευση των αθλητών-μαθητών που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου τους απονεμήθηκαν έπαινοι.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κοπή της βασιλόπιτας και την παραλαβή των δώρων από τους τυχερούς αθλητές/τριες όλων των τμημάτων του συλλόγου καθώς με κέρασμα και παραλαβή δώρου για όλους τους παρευρισκόμενους από τον επίσημο χορηγό της Ολυμπιάδας Παπάγου, την εταιρεία υγιεινής διατροφής, True Bites.