Έτοιμο το νέο πεζοδρόμιο του 5ου Δημοτικού (pics)

«Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε σήμερα (20/2) την ολοκλήρωση του έργου διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου μπροστά στο σχολείο μας, που αποτελεί αίτημά μας από τον Σεπτέμβριο του 2016» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.

Αναλυτικά:

«Οι γονείς των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού με ικανοποίηση διαπιστώνουμε σήμερα (20/2) την ολοκλήρωση του έργου διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου μπροστά στο σχολείο μας. Το έργο αυτό αποτελεί αίτημα του Συλλόγου μας για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών μας στο σχολείο τους, το οποίο θέσαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2016 και έκτοτε με συνέπεια διεκδικήσαμε, αναδεικνύοντας ως μέγιστη ανάγκη και πρωταρχική προτεραιότητά μας την οδική ασφάλεια γύρω από το σχολείο, σύμφωνα με όσα ο νόμος ορίζει.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί μετά από 3 χρόνια βλέπουμε ότι οι επισημάνσεις και οι προτάσεις μας για βελτίωση και ενίσχυση της οδικής σήμανσης στους δρόμους γύρω από το σχολείο αλλά και σήμερα η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου μπροστά από την είσοδο-έξοδο του σχολείου μας και σε όλο το μήκος της πρόσοψης του σχολείου επί της οδού Σαρανταπόρου, υλοποιήθηκαν -ακόμη και οι όποιες αστοχίες της αρχικής μελέτης διορθώθηκαν σύμφωνα με τις επισημάνσεις τις δικές μας και της Διεύθυνσης του σχολείου.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν μια ολοκληρωμένη ασφαλή διαδρομή από το σπίτι τους προς το σχολείο της γειτονιάς τους και αντίστροφα. Γι’ αυτό απαιτείται η διαμόρφωση σύμφωνα με τις προδιαγραφές του νόμου των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της οδού Σαρανταπόρου αλλά και των γύρω δρόμων που οδηγούν στο σχολείο, καθώς και η διαμόρφωση της οδού Θάλειας (δρόμου ιδιαίτερα στενού και με ανύπαρκτο σχεδόν πεζοδρόμιο), σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

Έχουμε την ευθύνη να αποκτήσουν τα παιδιά μας υπεύθυνη συμπεριφορά ως ενήλικοι πολίτες, είτε ως πεζοί, ήδη από την ηλικία αυτή, είτε ως οδηγοί αύριο και είναι ουσιαστικό, και ως προς αυτό, να υπάρχουν οι κατάλληλες και απαραίτητες υποδομές.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού».