Παράδειγμα προς μίμηση το 1ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου (pics)


Αξιέπαινη πρωτοβουλία αλληλεγγύης από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου, το οποίο δώρισε βιβλία στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Αυλώνα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τη δημιουργία νέας βιβλιοθήκης για την τοποθέτησή τους.

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης προχώρησε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου, το οποίο δώρισε βιβλία στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Αυλώνα. Μάλιστα, τα μέλη του ανέλαβαν τη δημιουργία νέας βιβλιοθήκης για την τοποθέτησή τους, καθώς οι υπόλοιπες ήταν ήδη γεμάτες.

Για την αξιέπαινη αυτή ενέργεια μίλησαν τόσο ο Κοινοτικός Σύμβουλος Παπάγου, Νικήτας Κεφαλογιάννης, όσο και ο συντονιστής-διευθυντής των σχολικών δομών στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ), Πέτρος Δαμιανός:

Νικήτας Κεφαλογιάννης:

«Την Κυριακή (16/2) επισκεφτήκαμε το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας.

Μεικτά συναισθήματα. Ένα σχολείο μέσα στις φυλακές. Ένα σχολείο που επιλέγουν οι μαθητές του αν θέλουν να εγγραφούν. Ένα σχολείο όμορφο, γεμάτο ζωγραφιές.

Κάθε τάξη είχε από μια τεράστια βιβλιοθήκη… Όμως, σε μια τάξη έλειπε.

Ευχαριστούμε πολύ τον διευθυντή του σχολείου, Πέτρο Δαμιανό, για την ενθουσιώδη αποδοχή της ιδέας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Παπάγου.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του και ελπίζω να συνεχίσει πάντα να παλεύει για τα δικαιώματα αυτών των νέων στην εκπαίδευση!

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την καθηγήτρια που μας υποδέχθηκε την ημέρα της δράσης και ήταν πρόθυμη να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις μας».

Πέτρος Δαμιανός:

«Κάποιες φορές το τηλέφωνο χτυπάει για καλό…

Στην άλλη άκρη μια νεανική φωνή…

– Είμαστε από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου. Βιβλία χρειάζεστε;

– Δεν έχουμε πού να τα βάλουμε. Έχουν γεμίσει όλα τα ράφια της βιβλιοθήκης…

– Εμείς θα σας φτιάξουμε μία ακόμα!

Έτσι κι έγινε… Το ευχαριστώ εκ μέρους των μαθητών μας μεγάλο… Λόγω του εγκλεισμού τους (το σχολείο μας λειτουργεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα), τα παιδιά με εξουσιοδότησαν να σας ευχαριστήσω για λογαριασμό τους…».