Περί fake news και «κίτρινου» Τύπου…


Μια… ενδεκάδα ερωτοαπαντήσεων, για να μην σας πιάνει κανένας κορόιδο.

Πάμε, λοιπόν, από την αρχή…

Κατ’ αρχήν, πού βρισκόμαστε στην παρούσα φωτό;

Στη διασταύρωση των οδών Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και Κλειούς.

Πού;

Στον αγαπημένο μας Χολαργό.

Τι ακριβώς βλέπουμε στη φωτό;

Το τμήμα της Κλειούς, μεταξύ Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και Ξανθίππου, αποκλεισμένο από δυνάμεις της αστυνομίας.

Για ποιο λόγο;

Διότι το μεσημέρι της Τετάρτης (26/2) ένας αστυφύλακας άνοιξε… πυρ εναντίον ενός οχήματος με το οποίο τράκαρε!

Τι παρατηρούμε αν προσέξουμε καλύτερα τη φωτό;

Δύο κόκκινους κύκλους.

Τι μας δείχνουν αυτοί οι κύκλοι;

Ότι… όντως βρισκόμαστε στη διασταύρωση της Κλειούς με την Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και ότι ακριβώς στο σημείο αυτό βρέθηκε ο ένας από τους κάλυκες.

Αυτό που φαίνεται δηλαδή στον μικρό κόκκινο κύκλο είναι πράγματι κάλυκας;

Ας βγει το ΑΤ Χολαργού και η ΕΛ.ΑΣ. να το διαψεύσουν!

Ποιος διαμένει στην ίδια διασταύρωση (Αγίου Ιωάννου Θεολόγου & Κλειούς), ακριβώς απέναντι από το σημείο που βρέθηκε ο ένας από τους κάλυκες;

Ο Δήμαρχός μας, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Το… συμβάν όμως με τους πυροβολισμούς έγινε κάτω από το σπίτι του Δημάρχου όπως έγραψε το «Μένουμε Χολαργό» ή κοντά στο φούρνο προς την Ξανθίππου;

Κατ’ αρχήν, κανένα «Μένουμε Χολαργό» δεν έγραψε πως το συμβάν έλαβε χώρα κάτω από το σπίτι του Δημάρχου. Γιατί μέχρι να βγει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό για κανένα συμβάν. Το μόνο που γνωρίζαμε και σας μεταφέραμε έγκυρα και έγκαιρα, όπως κάθε μέρα, σε κάθε πτυχή της τοπικής μας καθημερινότητας, ήταν πως έξω από το σπίτι του Δημάρχου βρέθηκαν κάλυκες και αποκλείστηκε η περιοχή. Και όλα αυτά, πράγματι λίγες ώρες πριν από προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ναι, αλλά ο Δήμαρχος δήλωσε πως το «Μένουμε Χολαργό» έγινε η αιτία για να… αναστατωθούν χωρίς λόγο ο ίδιος και ολόκληρη η οικογένειά του.

Πρώτον, ο Ηλίας Αποστολόπουλος αποτελεί το πλέον δημόσιο πρόσωπο της περιοχής μας και είναι λογικό και αναμενόμενο να τραβάει επάνω του τα βλέμματα της δημοσιότητας. Δεύτερον, πέρα από τον εαυτό του, ο κ. Αποστολόπουλος δεν χάνει ευκαιρία (και δικαίωμά του) να προβάλλει την ίδια του την οικογένεια, με κάθε ευκαιρία. Τρίτον, αν ο ίδιος, η σύζυγός του και τα πεντάχρονα παιδιά του χρειάστηκαν το «Μένουμε Χολαργό» (που έκανε απλά τη δουλειά του) για να αναστατωθούν και δεν ήταν ήδη αναστατωμένοι από τους πυροβολισμούς και τις σκηνές φαρ ουέστ κάτω από το σπίτι τους, τότε πραγματικά πάμε πάσο!

Ναι, αλλά παρ’ όλα αυτά τα διάφορα θεσμικά και μη τρολ έσπευσαν να καταδικάσουν το «Μένουμε Χολαργό» ως κίτρινο τύπο και ως πηγή διασποράς fake news.

Μα, πέρα από αναμενόμενο, αυτό ακριβώς ήταν που επιθυμούσαμε κι εμείς να αποκαλυφθεί! Για να καταλάβει και ο πλέον αδαής πια σ’ αυτή τη γειτονιά για ποιο λόγο το «Μένουμε Χολαργό» στέκεται συστηματικά απέναντι σε όλους αυτούς και για ποιο λόγο θα συνεχίσει να το κάνει, με την ίδια όρεξη και την ίδια δυναμική.

Μέχρι η αγαπημένη μας πόλη να αποκτήσει ξανά τη χαμένη της αίγλη και αξιοπρέπεια.

Για το «Μένουμε Χολαργό»,
Μανώλης Χάλκος