Πρωταθλητής στην ανακύκλωση ή στα fake news;


Τα μάθατε; Πρωταθλητής στην ανακύκλωση ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού! Ή μήπως όχι;

Σύμφωνα λοιπόν με ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού (αναρτημένη σε ιστοσελίδα, σόσιαλ μίντια κ.λπ.), ο Δήμος μας αναδεικνύεται πρωταθλητής στην ανακύκλωση για το έτος 2018.

Επαναλαμβάνουμε: Πρωταθλητής. Δηλαδή, πρώτος.

Για του λόγου το… αληθές, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού επικαλείται συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Αν ανατρέξει κανείς στο εν λόγω δημοσίευμα, θα διαπιστώσει πράγματι ποιος είναι ο πρωταθλητής Δήμος στην ανακύκλωση για το 2018.

Μόνο που αυτός δεν είναι ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού (δυστυχώς), αλλά ο Δήμος Βριλησσίων!

Εντάξει, μπορεί ο Δήμος μας να είναι… δευτεραθλητής στην ανακύκλωση, μικρό το κακό.

Ούτε.

Τρίτος, έστω;

Όχι. Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού κατατάσσεται στην ΟΓΔΟΗ (8η) θέση της σχετικής λίστας, 14,3 ποσοστιαίες μονάδες (double score, δηλαδή) πίσω από τον πραγματικό πρωταθλητή Δήμο, εξασφαλίζοντας μάλιστα την είσοδό του στην πρώτη δεκάδα κυριολεκτικά στις… λεπτομέρειες.

Τραγική, αν μη τι άλλο, ειρωνεία, ότι η εν λόγω είδηση ή αλλιώς ορισμός των fake news αναρτήθηκε το μεσημέρι (13:24) της Τετάρτης (26/2), μιάμιση περίπου ώρα πριν το «Μένουμε Χολαργό» δημοσιεύσει μία ακόμη αποκλειστικότητα που πήρε αμέσως πανελλαδικές διαστάσεις, περί ευρέσεως καλύκων έξω από την οικία Αποστολόπουλου, λίγες ώρες πριν από προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μιας αποκλειστικότητας που λοιδορήθηκε τόσο από τον ίδιο το Δήμαρχο, όσο και από λιγοστά έγκριτα και μη παπαγαλάκια της Περικλέους, τα οποία, αφού βρήκαν ευκαιρία να βγουν από το καβούκι τους, έσπευσαν να κάνουν λόγο για fake news και… κιτρινισμό από πλευράς «Μένουμε Χολαργό».

Άραγε, αγαπητέ Ηλία, τι είναι τελικά πιο fake; Να δηλώνεις πρώτος (1ος) ενώ είσαι όγδοος (8ος) ή οι κάλυκες να απέχουν 5 μέτρα από το πεζοδρόμιό σου, αντί για 2;

Εσύ ξέρεις…