Στη ΔΕΗ το στρατόπεδο «Ανχη Πλέσσα Μιχαήλ»

Τα νέα γραφεία της ΔΕΗ ΑΕ θα ανεγερθούν τελικά στο οικόπεδο του σημερινού στρατοπέδου «Ανχη Πλέσσα Μιχαήλ» που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, επί της λεωφόρου Μεσογείων 211 (έναντι της κεντρικής εισόδου του νοσοκομείου «Σωτηρία»).

Με το θέμα είχαμε ασχοληθεί εδώ στο «Μένουμε Χολαργό» από τις 10 Ιανουαρίου, πριν ακόμη διεξαχθεί ο σχετικός πλειοδοτικός διαγωνισμός από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων.

Αν και η ανακοίνωση του ονόματος του πλειοδότη θα καθυστερήσει, έως ότου έρθει η απαραίτητη έγκριση του Συμβουλίου Άμυνας, η ΔΕΗ είναι σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες εκείνη που θα μετεγκατασταθεί στη γειτονιά μας.

Το σημείο, άλλωστε, θεωρείτο ιδανικό για την ανέγερση γραφειακών εγκαταστάσεων. Τόσο λόγω της γεωγραφικής του θέσης, όσο εξίσου και λόγω της ζήτησης που ολοένα και αυξάνεται πια στην αγορά για νέα και μεγάλα κτίρια γραφείων.

Γραφείων, που θα μπορούν να στεγάσουν τις υπηρεσίες μεγάλων εταιρειών, όπως η ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι ο επενδυτής έχει δικαίωμα κατεδάφισης και των υφιστάμενων 22 κτιρίων που βρίσκονται σήμερα εντός του στρατοπέδου.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι στο στρατιωτικό οικόπεδο στεγάζεται το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού (ΚΕΤΕΣ). Μεταξύ των όρων του διαγωνισμού που προβλέφθηκαν, ήταν πως ο πλειοδότης θα επωμιζόταν μεταξύ άλλων να αναλάβει το κόστος μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της μονάδας.

Για την ιστορία, επισημαίνεται ότι το πρώην στρατόπεδο «Ανχη Πλέσσα Μιχαήλ» συνιστά ένα οικόπεδο συνολικού εμβαδού 18.643 τ.μ. Τα 22 κτίρια που συμπεριλαμβάνει εντός του, έχουν συνολικό εμβαδόν 7.582 τ.μ.

Πλέον, από τη στιγμή που η διαγωνιστική διαδικασία κρίθηκε επιτυχής, είναι συγκεκριμένα τα βήματα που θα ακολουθηθούν προσεχώς. Κατ’ αρχάς, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων με τον πλειοδότη του διαγωνισμού.

Αφού όλα κυλήσουν ομαλά, εν συνεχεία το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα πάει για έγκριση στο Συμβούλιο Άμυνας. Αυτό είναι ένα στάδιο που απαιτείται απαρέγκλιτα, καθώς μην ξεχνάμε πως μιλάμε για αξιοποίηση στρατιωτικής περιουσίας, με τα έσοδα να πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατόπιν, αφού το Συμβούλιο Άμυνας δώσει με τη σειρά του το «πράσινο» φως, τότε τελευταίο βήμα είναι η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στον πλειοδότη και τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, δηλαδή το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται στα 60 έτη συνολικά (50+10), με το ετήσιο μίσθωμα να ανέρχεται στα 1,6 εκατ. ευρώ.