Στους δρόμους και οι μαθητές (pics)


Εκτός από τους Συλλόγους Γονέων και οι μαθητές των Λυκείων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (3/2) σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σε συλλαλητήριο προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (3/2) και οι μαθητές των Λυκείων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, ανταποκρινόμενοι και στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αθήνας, διεκδικώντας να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία τους και ορισμένα ζητήματα υποδομών και δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην εξίσωση των πτυχίων κολλεγίων με τα ΑΕΙ, ενώ δήλωσαν εξοργισμένοι από τις πολλές εξετάσεις.

Στο Δημαρχείο του Χολαργού μετέφεραν τα αιτήματά τους στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Μιχάλη Τράκα, σχετικά με την ανακατασκευή του 1ου Λυκείου, διεκδικώντας να εξασφαλιστεί ότι θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο σε αίθουσες με καθηγητές και καθαριότητα και όχι σε εργοτάξιο, ενώ μετέφεραν και ζητήματα θέρμανσης. Ο Αντιδήμαρχος δήλωσε αναρμόδιος (!), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε και επεισόδιο μικρής έντασης στον 1ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Παρούσα μάλιστα ήταν αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων, με παρόντα και το Δημοτικό Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιώργο Ρεμούνδο, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στο δίκαιο αγώνα των μαθητών.

Στη συνέχεια οι μαθητές κατέβηκαν με πορεία τη λεωφόρο Περικλέους, με κατεύθυνση προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να μεταφέρουν τα αιτήματά τους για τη μη εξίσωση πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων και μια σειρά ακόμη, για τις αλλαγές που προωθούνται και σύμφωνα με τους ίδιους κάνουν ακόμα χειρότερο το σχολείο. Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιπροσωπεία των 15μελών μπήκε στο κτίριο και μετέφερε τα αιτήματα των αγωνιζόμενων μαθητών, υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας, με τους μαθητές να συζητούν ήδη στους κύκλους τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.