Τα οδωνυμικά του Χολαργού έρχονται στο «Μένουμε Χολαργό»

108 οδοί, 8 πλατείες, 2 άλση | Το «Μένουμε Χολαργό» τιμά τα 90 χρόνια της αγαπημένης μας πόλης προσφέροντας σε κάθε Χολαργιώτη τη σημασία των ονομασιών καθώς και το ιστορικό κάθε οδού, πλατείας και άλσους του ξεχωριστού Χολαργού Αττικής

Με βασική πηγή τα «Οδωνυμικά του Χολαργού» (2004, Εκδ. πρ. Δήμου Χολαργού) της Μάρως Βουγιούκα και του Βασίλη Μεγαρίδη, το «Μένουμε Χολαργό» ξεκινά από τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 ένα εκτενές αφιέρωμα στη σημασία των ονομασιών καθώς και το ιστορικό κάθε οδού, πλατείας και άλσους του αγαπημένου μας Χολαργού.

Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, το πρώτο Μέσο της πόλης θα παρουσιάζει την ερμηνεία της ονομασίας του δρόμου κατοικίας όλων σας/μας, δίνοντας την ευκαιρία στους Χολαργιώτες όλων των ηλικιών να μάθουν τι σημαίνει και από πού προέρχεται η ίδια τους η διεύθυνση, αυτό που με κάθε ευκαιρία δηλώνουν όταν χρειάζεται να αναφέρουν τον ακριβή τόπο κατοικίας τους.

Το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό αφιέρωμα-παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές θα ακολουθήσει την αλφαβητική σειρά των οδών κ.λπ., ενώ σε κάθε ανάρτηση θα παρουσιάζεται αποκλειστικά μία οδός κ.λπ.

(Παρα)μείνετε λοιπόν συντονισμένοι στο «Μένουμε Χολαργό», γιατί εκτός από το να εκφέρουμε Άποψη και να παρέχουμε Ενημέρωση για την αγαπημένη μας πόλη, αξίζει πρωτίστως να θυμόμαστε και να τιμούμε την ίδια της την Ιστορία.