Τέλος στο… καβάλημα της Παπαφλέσσα


Με πρόταση της Τροχαίας Ανατολικής Αττικής και εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, του Κοινοτικού Συμβουλίου Χολαργού και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο βάζει «στοπ» στην παράνομη στάθμευση οχημάτων επάνω στην πλατεία Παπαφλέσσα στον Άνω Χολαργό.

Συγκεκριμένα, ύστερα από δεκάδες καταγγελίες περιοίκων και αυτοψία της Τροχαίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε πράγματι ότι πολλά οχήματα σταθμεύουν επί του πεζοδρομίου της πλατείας Παπαφλέσσα, καθιστώντας δύσκολη και επισφαλή τη διέλευση των πεζών, ενώ λόγω της στάθμευσης οχημάτων και από τις δύο πλευρές του οδοστρώματος πέριξ της πλατείας δεν επαρκεί ο χώρος για τη διέλευση μεγάλων οχημάτων.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αποφάνθηκε ήδη θετικά στην τοποθέτηση κιγκλιδώματος στο πεζοδρόμιο της πλατείας Παπαφλέσσα, σύμφωνα πάντα με τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Τα εμπόδια που θα τοποθετηθούν θα έχουν στρογγυλεμένες ακμές, με ύψος 0,80 μ. και μέγιστο μήκος 1,50 μ. και με ένα επιπλέον οριζόντιο στοιχείο στα 0,10 μ. από το δάπεδο για να είναι εντοπίσιμα από άτομα με προβλήματα όρασης, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής κίνηση όλων των χρηστών του πεζοδρομίου.

Επιπλέον, κατά την τοποθέτησή τους θα υπάρχει μέριμνα διασφάλισης των εισόδων προς την πλατεία καθώς και των εσοχών των κάδων απορριμμάτων.